MediaWatch

Ungarsk boghandel får bøde for ikke at deklarere bog med regnbuefamilie

Boghandlerkæden Líra Könyv i Ungarn har fået en bøde på 600 euro for ikke at informere om, at en børnebog i handlen omhandlede regnbuefamilier. Bøden falder i forlængelse af Ungarns kontroversielle LGBT+-lov.

Foto: Ditte Lysgaard Holm/Ritzau Scanpix

En børnebog, hvor det ikke er far og mor, men far og far, der læser godnathistorie for deres barn, udløser en bøde til den ungarnske boghandel Líra Könyv, fordi det ikke fremgår, at bogen indeholder regnbuefamilier.

Det skriver Politiken, der bl.a. citerer The Guardian.

Bøden kommer, efter Ungarns kontroversielle LGBT+- lov, der slår ned på formidling om homoseksuelle eller transpersoner over for børn og unge under 18 år, er trådt i kraft 8. juli.

Loven betyder bl.a. også, at tv-udsendelser med homoseksuelt indhold først må sendes efter kl. 22.

Den ungarnske kurs har mødt hård kritik fra bl.a. Amnesty International og EU for at være homofobisk og diskriminerende.

Líra Könyv vil nu sætte skilte op, der informerer kunder om, at kæden sælger bøger med "andet indhold end traditionelle af slagsen", skriver The Guardian.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs