MediaWatch

Skattestyrelsen vil præcisere vejledning om anmelderbøger

Skattestyrelsen mener ikke, der er tale om skærpelse af reglerne om anmeldereksemplarer i ny skattevejledning for bogbloggere. Men styrelsen vil dog justere en smule i formuleringen, så bogbloggere kan slippe en tand billigere end først antaget.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Efter et §20-spørgsmål fra løsgænger og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen til skatteminister Morten Bødskov (S) vil Skattestyrelsen nu præcisere en vejledning om skatteregler, som potentielt vil ramme bogbloggere på økonomien. Det fremgår af et svar fra ministeren på Folketingets hjemmeside, som Jyllands-Posten henviser til mandag.

Af vejledningen fremgår det, at bøger til anmeldelse ikke skal anses som gaver, men som vederlag, og derfor skal bogbloggere betale skat af bøgernes markedsværdi, når de modtager anmeldereksemplarer fra forlag. Det har medført bekymring hos både bogbloggere og forlag, fordi det kan afholde bogbloggere fra at anmelde smallere bøger med mindre sikkert læserpotentiale, og det vil svække litteraturformidlingen, lyder bekymringen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs