MediaWatch

Tidligere Rosinante-redaktør stifter eget forlag

Marie Vinter har startet forlaget Vinter, der skal udgive forfattere som Michel Houllebecq og Rachel Cusk.

I en gammel systue i København har Marie Vinter, tidligere redaktør på det nu nedlagte forlag Rosinante & Co, stiftet sin egen forretning ved navn Vinter Forlag, som starter tilværelen med en essaysamling af Michel Houllebecq og derefter primært vil udgive kvindelige forfattere.

Det fortæller Marie Vinter til Politiken.

"Jeg udgiver forfattere, der siger noget om den tid, vi er i. Og de tekster, der overrasker mig, er fortrinsvis af kvinder. Så det er det, jeg har fokus på: kvindelige forfattere som Cusk, Sally Rooney og Maggie Nelson, der skriver ud fra deres eget liv, og hvor der foregår en tænkning i skriften," siger hun til mediet.

Marie Vinter er ikke den eneste tidligere Rosinante-medarbejder, der har valgt at stifte sit eget forlag, efter at Rosinante sidste år blev lukket og indlemmet i Gyldendal.

Den tidligere forlagschef hos Rosinante, Jacob Søndergaard, har haft succes med at lancere forlaget Gutkind, som har tiltrukket flere veletablerede forfattere, der før udkom hos Rosinante.

Gutkind har blandt andet udgivet bestsellere fra Tine Høegh ("Tour de chambre") og Stine Pilgaard ("Meter i sekundet").

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs