MediaWatch

Litteraturfestival i Helsingør bliver aflyst

Nordisk Litteraturfestival, som skulle løbe af stablen næste weekend, bliver ikke til noget i denne ombæring. Forklaringen er coronakrisen.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Nord – Nordisk Litteraturfestival skulle efter planen afholdes i næste weekend, men på grund af stigning i antallet af coronasmittede i hovedstadsområdet bliver festivalen nu aflyst. Det skriver Kulturmonitor med henvisning til en pressemeddelelse fra Helsingør Kommunes Biblioteker, der arrangerer festivalen.

Arrangøren oplyser, at omkring 40 pct. af de deltagende på festivalen er fra hovedstadsområdet, hvor 17 kommuner tidligere på ugen blev underlagt nye corona-anbefalinger.

"Vi har i månedsvis arbejdet med at kunne sikre en tryg afholdelse af festivalen. Det mener vi ikke, at vi kan nu med den seneste udvikling. Vi vurderer desværre, at det ikke er forsvarligt at afholde Nord i år," siger bibliotekschef Søren Mørk Petersen i meddelelsen.

Coronakrisen og de medfølgende restriktioner har også ført til aflysning af den årlige messe Bogforum. En række forlag meldte i løbet af sommeren afbud til messen, og i begyndelsen af august valgte Bogforum at aflyse årets udgave af messen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs