MediaWatch

Gyldendal trækker genudgivelse af klassiker tilbage efter fejl

En fejl i opsætningen af digtene i Inger Christensens værk "Det" møder kritik og får Gyldendal til at tage genudgivelsen af markedet, indtil fejlen er rettet, siger forlagschef Simon Pasternak.

Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Forlaget Gyldendal har trukket en genudgivelse af Inger Christensens klassiske digtsamling "Det" tilbage efter kritik af fejl i opsætningen af bogens digte. Det skriver Kulturmonitor.

På Facebook har forfatter og forlægger Asger Schnack kritiseret, at genudgivelsen er skrevet med "fake" skrivemaskineskrift, der får digtene til at falde anderledes end i originaludgaven, der var sat med skrivemaskineskrift, hvor alle bogstaver fylder lige meget. Fejlen gør, at digtenes systematiske opbygning skrider, lyder det.

Ifølge Gyldendals forlagschef, Simon Pasternak, bliver udgivelsen trukket tilbage på grund af fejl, og fordi "teksten skal stå som Inger Christensen tænkte sig det". Forlaget vil snarest sende en ny genudgivelse af "Det" på gaden.

"Vi er ærgerlige hver gang, vi kommer til at lave en fejl, og glade, når folk gør os opmærksom på det. Sidst var det en genudgivelse af Dostojevskijs "Dobbeltgængeren", som vi måtte trække tilbage. Vi kan desværre ikke undgå fejl, men man er da irriteret og skamfuld og bider sig i knoerne over det," siger Simon Pasternak til Kulturmonitor.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs