MediaWatch

Bonniers forlag styrer uden om Storytel

Den svenske bogtjeneste Storytel og Bonniers forlag er uenige om betalingsmodellen, og det betyder bl.a., at forlaget ikke vil lægge ny bestseller ud på Storytel.

PR/Storytel
Foto: PR/Storytel

Bogtjenesten Storytel må undvære de nyeste udgivelser fra Bonniers forlag, skriver Svensk Bokhandel. Det sker i forlængelse af, at de to parter ikke har kunnet enes om en ny aftale om, hvor meget Storytel skal afregne til Bonnier for at tilbyde nye udgivelser til sine abonnenter.

Uenigheden betyder bl.a., at den nye krimi fra den svenske forfatter Camilla Läckberg, som udkommer torsdag, ikke bliver tilgængelig på Storytel.

Samtidig har Bonnier en anden interesse i spil, i og med at mediekoncernen driver sin egen bogtjeneste, Bookbeat, som er en konkurrent til Storytel. Her vil Läckbergs bog "Et bur af guld" kunne findes.

"I øjeblikket er vi i Bonnierforlaget hverken enige med Storytel om kompensationsniveauet fremover, eller hvordan vi skal samarbejde om vores titler. At forhandleren arbejder aktivt med vores bøger, er en forudsætning for samarbejde, og det gør Storytel ikke i øjeblikket. Derfor frigiver vi ikke nye titler til dem for tiden," siger Sara Börsvik, driftschef i Bonniers forlag, til Svensk Bokhandel.

Hos Storytel siger kommunikatinos- og PR-chef, Dan Panas, at Bonnier stiller for høje krav, der vil betyde, at Storytel ville miste penge på hver streaming af Bonniers nye udgivelser.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere