MediaWatch

Danske Forlag advarer mod ny model for offentligt indkøb af læremidler

Det kan få konsekvenser for udviklingen og kvaliteten af digitale læremidler, hvis et pilotprojekt med en ny kommunal indkøbsmodel bliver realiseret, lyder det fra brancheorganisationen for landets forlag.

Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

I næste uge skyder Kommunernes Landsforening (KL) et pilotprojekt i gang i ni kommuner, der skal give skolerne adgang til et større udbud af digitale læremidler.

Undervisningsmaterialet fra forlagene puljes efter udbudsrunden, så de enkelte skoler og lærerene kan vælge de materialer, de vil. Afregningen til forlagene sker efter en flatrate-model, hvor ét overordnet abonnement skal give adgang til alle materialer, og pengene fordeles efterfølgende til forlagene afhængigt af, hvor meget deres materialer er blevet brugt af skolerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs