MediaWatch

Forlag samarbejder om stand på tysk bogmesse

En række danske forlag slår sig sammen og står bag fælles stand på stor tysk bogmesse.

Foto: Ritzau Scanpix/Jeppe Bjørn Vejlø

I oktober løber bogmessen i Frankfurt af stablen, og ved dén lejlighed vil en række danske forlag gå sammen om en stand, hvor forlagenes bøger præsenteres. Det skriver Kulturmonitor.

Standen er 80 kvadratmeter stor, og Gyldendal, Lindhardt og Ringhof og Politikens Forlag vil få 15 kvadratmeter hver at boltre sig på. Alvilda og Aarhus Universitetsforlag har også hver deres område, mens Statens Kunstfond, som har givet omkring 130.000 kr. til fællesstanden, indtager 12 kvadratmeter.

"Det er på Frankfurt bogmesse, at man mødes og handler rettigheder til udgivelse af litteratur i andre lande. Frankfurt bogmesse er med andre ord helt afgørende for danske forlags muligheder for at bringe danske forfatteres værker ud over landets grænser og giver inspiration i forhold til, hvad der rører sig i udlandet. En dansk fællesstand vil muliggøre, at andre forlag end de få forlag, som i dag selv har ressourcerne til at have egne stande, får mulighed for at promovere deres forfatter," siger Christine Bødtcher-Hansen, direktør for Danske Forlag, som har taget initiativ til den fælles stand, til Kulturmonitor.

Mediet skriver videre, at der tidligere har været en dansk fællesstand på den tyske messe, men det fik en ende i 2015.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs