MediaWatch

Den Store Danske kræver flere penge

De 23 mio. kr., der er afsat på finansloven, til at sikre online-encyklopædiens overlevelse, er ikke nok til at drive den digitale vidensportal, som forlagene bag har ambitioner om.

Scanpix Ritzau/Bax Lindhardt
Foto: Scanpix Ritzau/Bax Lindhardt

Gyldendal og forlaget Gad har ambitioner om at skabe den største danske vidensportal nogensinde ved sammenlægningen af deres to værker Den Store Danske og Trap Danmark, og sammen danne en ny fælles udgiverenhed, efter regeringen har afsat 23 mio. kr. til at drive Gyldendals lukningstruede netleksion videre.

Til Politiken siger direktørerne for de to forlag dog, at de allerede nu kan se, at millionbevillingen ikke vil være nok til at holde hjulene kørende under den nye danske vidensportal, som forlagene er gået sammen om at sætte i verden. Det vurderer de på baggrund af, de forventer, den nye portal bliver større end den norske søsterportal Store Norske Leksion, der koster ca. 15 mio. kr. om året at drive.

"Men der skal nok findes lidt mere end det, for det her bliver større end den Store Norske," siger Gyldendals direktør, Morten Hessedahl, til Politiken og henviser til, at der på den nye portal heller ikke vil være indtægter fra eksempelvis reklamer.

Han opfordrer til, at driften af opslagsværket kommer fast på finansloven, og at politikerne finder et årligt tocifret millionbeløb. Det er der forståelse for hos bl.a. Venstres kulturordfører, Bertel Haarder, og Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, men de vil ikke på forhånd love, at pengene kan findes, skriver Politiken.

Gyldendal vil samle flere kræfter bag ny vidensportal efter millionbevilling

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere