MediaWatch

Ny pris hylder konstruktiv journalistik

Constructive Institute, der har Ulrik Haagerup i spidsen, vil uddele verdens største journalistpris for konstruktiv journalistik.

PR/DR/Bjarne Bergius Hermansen
Ulrik Haagerup, direktør for Constructive Institute. Foto: PR/DR/Bjarne Bergius Hermansen

Sveriges Radio er blevet tildelt en pris for konstruktiv journalistik. Det skete ved Constructive Institutes konference, der har fundet sted torsdag og fredag, oplyser instituttet i en pressemeddelelse.

Den svenske radiostation får prisen for serien "10 millioner". Millioner følger der også med prisen næste år, hvor UNSGII, der arbejder for bl.a. bæredygtighed, har meldt sig på banen som bidragsyder til en præmie med en værdi på omkring 1 mio. euro, der følger med prisen for konstruktiv journalistik. Ifølge Constructive Institute gør det prisen til den største journalistiske pris nogensinde.

Prisen består ud over æren af bl.a. to fellowships ved Constructive Institute af ni måneders varighed til ansatte hos det vindende medie og finansiel støtte til at implementere koncepter udviklet under fellowshippet, som foregår i Aarhus.

Prisen bliver uddelt i maj, og indstillinger skal indsendes inden 31. januar 2018. I betragtning til prisen kan komme medier på print, tv, radio og digitalt med udgivelsesfrekvens månedligt eller ugentligt.

UNSGII vil sponsorere prisen for konstruktiv journalistik i foreløbigt fem år.

Constructive Institute bliver ledet af Ulrik Haagerup, tidligere nyhedsdirektør i DR. Han forlod DR 1. september.

Konference skal skabe understrøm i konstruktiv bølge

DR løfter sløret for Haagerups afløser i dag

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere