MediaWatch

Britisk avishus vil købe konkurrent

Aviserne Daily Express, Sunday Express og Daily Star kan være på vej til et ejerskifte i en handel til cirka 1 mia. kr. Køber er Trinity Mirror, der står bag konkurrerende tabloidavis.

Det britiske mediehus Trinity Mirror, der bl.a. udgiver tabloidavisen Daily Mirror, er på vej mod at overtage konkurrenten Daily Express, Sunday Express og Daily Star i en handel, der vurderes at være omkring 130 mio. pund værd - cirka 1 mia. kr. Det skriver The Guardian.

Trinity Mirror har taget dialogen op med Daily Express-ejer, Richard Desmond, og hans medieselskab Northern & Shell, efter de to selskaber har ligget i forhandlinger om at slå salg og back office-funktioner sammen i et nyt fælles selskab. Den plan er imidlertid faldet til jorden.

"Trinity Mirror anfører, at selskabet nu er i dialog om at erhverve 100 pct. af Northern & Shells udgiveraktiviteter og har ophørt dialogen om at erhverve en minoritetsandel i et nyt selskab omfattende North & Shells udgiveraktiviteter," skriver Trinity Mirror i en meddelels. Ud over aviserne vil hanlen også omfatte tre magasiner, OK! , New! og Star.

De to britiske medievirksomheder har for to år siden forhandlet om en handel, som dog gik i sig selv på grund af uenighed om prisen, skriver The Guardian.

Ifølge Trinity Mirror er der heller ikke nu nogen garanti for, at der kommer en aftale i hus med Richard Desmond om opkøbet af North & Shell. Flere iagttagere vurderer dog over for The Guardian, at chancerne er gode, eftersom avismarkedet er faldet yderligere de sidste to år, og Richard Desmond angiveligt ønsker at rykke forretningsaktiviteterne fra medier til det mere lukrative ejendomsmarked.

"Der er ingen sikkerhed for, at en transaktion vil blive aftalt eller afsluttet," sagde Trinity Mirror, der også skriver, at et eventuelt opkøb kræver godkendelse fra koncernens aktionærer.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere