MediaWatch

Michael Dyrby: Ingen kommentarer

TV 2’s nyhedsdirektør beskytter sin journalist i lækage-sagen om Jacob Winther.

Nyhedsjournalisten fra TV 2, Rasmus Tantholdt, er i dag den ene hovedperson i en samtale mellem ham og tidligere DR-journalist Nils Giversen, der afslører eks-forsvarsminister Søren Gades daværende spindoktor Jacob Winther, som manden der stod bag lækket om personfølsomme oplysninger om Irak-soldater tilbage i 2007.

Politiet gik dengang ind i sagen, da man mente, at lækket kunne have bragt soldaternes liv i fare. Men Højesteret bestemte at TV 2 ikke behøvede at afsløre deres kilder, og dermed blev sagen lagt på hylden.

I dag er sagen blevet taget frem igen, efter at Ekstra Bladet kl. 12 offentliggør samtalen mellem Tantholdt og Giversen. Men det har ikke fået TV 2’s nyhedsdirektør til at ændre standpunkt.

”TV 2 gik hele vejen til Højesteret for at få rettens ord for, at vi må og kan beskytte vores kilder. Det var vigtigt for os at få den afgørelse, og jeg har ikke yderligere kommentarer til den sag,” siger han til TV 2 og tilføjer:

”Jeg har aldrig hørt den pågældende lydfil og kan ikke kommentere på Ekstra Bladets få reklameagtige uddrag.”

- CT

 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs