MediaWatch

Politiken moderniserer forældet tv-anmeldelse

Det er endegyldigt passé med gammeldags tv-anmeldelser, og Politiken indfører i stedet anmeldelser af alle slags mediefænomener.

Medieudbuddet er en broget, flydende forestilling af nyheder og underholdning på mange platforme. Den tid, hvor familien Danmark andægtigt sad og så det samme på tv hver aften, er forlængst passé.

Det er baggrunden for, at Politiken, som en af de sidste dagblade, nu afskaffer den traditionelle tv-anmeldelse, hvor kulturpersonligheder anmelder, hvad der blev sendt på tv aften før.

Politiken afskaffer dog ikke anmeldelser af medieaktiviteter. Anmeldelserne ændrer karakter, så der fremover er tale om medieanmeldelser, som kan omhandle både tv, radio, web eller bannerannoncer i det offentlige rum samt trykte medier.

"Tv-bagsiden, som vi kender den, nedlægges og erstattes af en journalistisk bagside, som typisk vil rumme kritikstof," siger Henrik Palle til Politiken.

Udover tv-justeringen får dagens film mere plads, og en nyskabelse bliver en ’Se og hør’, der er en anbefaling af et tv-program, en radioudsendelse, en web-tjeneste eller noget andet, der har relevans for læserne, oplyser Henrik Palle.

Frit valg blandt mange tv-kanaler
Politiken har også flyttet og ændret layoutet af tv-oversigten, for at give plads til større anmeldelser.

Det har medført et markant brud med Politikens tidligere opfattelse af, hvorledes man skulle prioritere tv-stoffet for læserne. Fremover er et stort antal af de mest sete tv-kanaler prioriteret som lige vigtige. Det er således helt op til læsere at afgøre, hvad der er relevante tv-programmer for den enkelte. 

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs