MediaWatch

Global: Montgomery på vej tilbage i mediebranchen

Mecom-stifter har mod på medier igen, Egmont kan være del af forsøg på at skabe “sportsgigant” og tablet-brugere vil læse langt...

 

David Montgomery på vej tilbage i mediebranchen
David Montgomery, der tidligere på året blev presset ud af Mecom, som han selv har stiftet, kan være på vej til at gøre opkøb i mediebranchen. Han skulle være interesseret i at købe sig ind i den regionale mediegruppe Hersant Media, skriver Lemonde.fr på baggrund af, at Montgomery har bekræftet sin interesse på et Reuters-medietopmøde. Gruppen har blandt andet 27 lokalaviser i Frankrig og i de oversøiske territorier. Gruppen taler dog også med andre købere, så det er langt fra sikkert, at den tilfalder Montgomery. “Jeg regner ikke med at have meget tid. Det er en en situation som udvikler sig, for aviserne er konfronteret med stor gæld. De nuværende ejere kæmper for at forblive ejere,” sagde David Montgomery blandt andet, ifølge Lemonde.fr. Montgomery og partnere vil nvestere 50 mio. euro i aviserne, som i så fald skal sælge de titler, der udgives uden for Frankrig for at kunne tilbagebetale noget af gælden til bankerne.

TV 2 Norge forhandler om sports-selskab
Norske medier flyder fortsat over af rygter om forhandlingsspillet mellem det Egmont-delejede TV 2 Norge, Bonnier og Telenor. Nu afkræfter Na24.no konkurrenternes historier ved at skrive, at forhandlingerne ikke drejer sig om, at Bonnier vil købe sig ind i TV 2, når A-pressen angiveligt sælger ud af sin ejerandel, men at et pan-nordisk betalings-tv-selskab er i støbeskeen med Bonnier, TV 2 og Telenor som ejere. Det er kampen om de dyre sportsrettigheder, der har bragt parterne sammen, ifølge Na24.no.

Tablet-brugere vil læse langt
Lange artikler frem for diverse “bells and whistles” i mediernes apps, er hvad læserne vil have. Det er erfaringen hos Tom Standage, digital redaktør på The Economist, som bakkes op af et PEW-studie fra oktober, der viser det samme. 42 pct. af nyhedsbrugerne på tablets læser dybdegående artikler, og medie-apps er ikke der, hvor brugerne søge seneste nyt. Det finder de nemlig primært andre steder, skriver Editorsweblog.com.

Guardians FB-app giver 1 mio. ekstra sidevisninger
Guardians Facebook-app giver en million ekstra sidevisninger til avisens website dagligt, skriver Journalism.co.uk. “As well as increasing traffic, the app is making our journalism visible to new audiences. Over half of the app’s users are 24 and under – traditionally a very hard-to-reach demographic for news organisations,” siger Andrew Miller, chief executive officer i Guardian Media Group i en pressemeddelelse.

Mad Men “knock off” får kritik
Pan Am-serien, der onsdag aften har premiere på TV3, har fået reduceret sin bestillingen af afsnit, hvilket ikke tyder godt for seriens 2. sæson, skriver Atlanticwire.com, som noterer sig, at den er 3. forsøg på at lave en 60’er inspireret serie, og at den muligvis ikke klarer skærene. “Mad Men rip offs just don’t work”, lyder dommen. Døm selv på TV3.

- TBH

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs