MediaWatch

Børsen i fare for at få K2-næse - igen

Kvindenetværket K2 nominerer igen i år medier til årets pris og årets næse – for at have gjort hhv. mest og mindst for at få flere kvinder i avisledelsen.

Kvindenetværket K2 arbejder for at få flere kvinder til tops i medieledelse. Tirsdag d. 22. november uddeler de igen prisen til de medier, der har gjort mest og mindst for den sag.

DR, TV 2, Fyns Amts Avis og Ekstra Bladet har mulighed for at vinde ’K2-prisen’ - mens Børsen, Kristeligt Dagblad og en række mindre medier i provinsen derimod alle er kandidater til årets ’K2-næse’, der gives til medier, som ikke gør nok for at få kvinder ind i ledelsen. Nominerede, som i høj grad ligner dem fra sidste år.

”Vi kan se, at en række af de medier, der var i bunden i 2010, slet ikke er i udvikling. Selvom de fik mulighed for at se, hvor de ligger
i forhold til andre nyhedsmedier, har de ikke grebet chancen for at få flere kvinder i ledelsen,” siger Jenny Bøving Arendt fra Netværket K2 i en pressemeddelelse.

”Derfor er det positivt at se, at der er bevægelse andre steder. Nye chefer på poster i Fyns Amts Avis og Ekstra Bladet, der traditionelt
ikke har haft mange kvinder i ledelsen, giver håb for en mere ligestillet fremtid, også i mediernes ledelser,” siger Jenny Bøving
Arendt.

Til prisoverrækkelsen vil den nyudnævnte ligestillingsminister Manu Sareen tale og give sit bud på, hvordan man kan fremme kvindelig medieledelse.

Både pris og næse uddeles på baggrund af nomineringer samt et nyt tjek af ledelsen på de nyhedsmedier, der placerede sig i bunden i 2010, når det kommer til kvinder i ledelsen. Undersøgelsen er foretaget afNetværket K2 i samarbejde med Dansk Journalistforbund.

- CT

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere