"Det er en egoistisk beslutning det her"

Efter 14 år som journalistisk leder på B.T. skifter ansv. chefredaktør Peter Brüchmann spor - her uddyber han hvorfor.

Det er en beslutning, der er reflekteret over og modnet gennem længere tid, der har fået Peter Brüchmann til at fravælge titlen og rollen som anvs. chefredaktør på B.T. fra i morgen. Det er samtidig en beslutning, han har diskuteret åbent med koncernchef Lisbeth Knudsen igennem det seneste år.

"Lisbeth og jeg har talt om det igennem lang tid, at der er nogle ting, jeg gerne vil prøve af i forhold til personlig udvikling efter 14 år som journalistisk chef. Når man går i gang med sådan en proces, ved man jo aldrig, hvor den lander, men nu har jeg fået en fantastisk mulighed for en overgang, hvor jeg skriver ledere og kommentarer om politik, underholdning og sport, sideløbende med at jeg starter mit eget konsulentfirma op. Jeg har arbejdet meget hårdt med forandringsledelse i et meget presset mediemarked de senere år, og det vil jeg gerne arbejde videre med i konsulentrollen," siger Peter Brüchmann, der kommer til at dele tiden nogenlunde lige mellem at skrive til B.T. og det selvstændige konsulentarbejde fremover.

Han afviser, at der er skulle være uoverensstemmeler  i forhold til budgetter, strategi eller samarbejde, der har spillet ind.

"Da jeg blev chefredaktør i 2008 havde jeg allerede en aftale med et andet mediehus, hvor jeg skulle kommentere, så det her er en gammel tanke. Jeg har aldrig været særlig visitkort-fikseret - det har altid været den personlige og faglige udvikling, der har drevet mig, og det er det også nu," siger Peter Brüchmann.

"Derfor er der rigtig mange følelser i det alligevel, og det var vemodigt at skulle fortælle medarbejderne om beslutningen. Men timingen er rigtig. Jeg er stolt af det hold, vi har i dag, og som jeg mener, er det bedste nogensinde, og jeg er stolt af, at det er Olav, der nu tager over. Vi har journalistisk, oplagsmæssigt og økonomisk gjort det godt - selvom jeg gerne ville have knækket oplagsudviklingen for alvor, det er da skuffende," siger Peter Brüchmann, der igennem det seneste år har opnået at bremse oplagsnedgangen tilstrækkeligt meget til at matche og overhale den JP/Pol-ejede konkurrent på Rådhuspladsen i oplag.

Har man begrænset holdbarhed i en stilling som din i et hårdt presset marked?

"Som jeg også sagde til medarbejderne, så er Kristian Roslevs (den senest afgåede chef for DSB, red.) job en spejderlejr ved siden af det job, Olav Skaaning overtager. Det er et hårdt job og at kunne forlade det i relativ fremgang, er en tilfredstillelse i sig selv. Vi har satset på de klassiske journalistiske nyhedsdyder, og det har været rigtigt. De andre ting, vi laver som Plus er også gode, men det er den klassiske nyhedsjournalistik, der har båret os frem," siger Peter Brüchmann.

Du siger, at timingen er god, men andre vil måske mene, at timingen i forhold til at etablere sig som selvstændig er svær, som samfundsøkonomien ser ud?

"Det kan man sige, men forandringskravene er også hårde, at cheferne har brug for hjælp. Jeg vil gå ind i en virksomhed med viden om og strategi til forandringsledelse. Det vil være naturligt at starte med medieledelse, men jeg har en ambition om også at nå andre typer virksomheder. De står i høj grad over for mange af de samme problemer med, at kunderne bevæger sig hurtigere end virksomhederne, og hvilke knapper man skal skrue på for at gå fra forandringsangst til forandringsparathed," siger Peter Brüchmann, der understreger, at det er et tilvalg ikke et fravalg.

"Det er en egoistisk belutning det her og noget, jeg har tænkt over i lang tid. Hvis jeg skal nå at gøre det, skal det nok være nu som 48-årig," siger Peter Brüchmann.  

- LR

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også