MediaWatch

Mediestøtterapport klar på fredag

Dyremose-udvalget er tæt på at sætte sidste punktum i rapporten om mediestøtte, oplyser Udvalgsformanden. Ifølge Journalisten.dk offentliggøres den fredag.

Flere medier inklusiv Mediawatch har i de senere uger bragt forlydender om indholdet af mediestøtterapporten, som det såkaldte Dyremose-udvalg forventede ville være færdig 29. september.

Den tidsplan ser ud til at holde stik.

“Udvalget er tæt på afslutte på sit arbejde og vil så snart som muligt give information om den videre proces,” siger Henning Dyremose til Mediawatch.

Ifølge Journalisten.dk offentliggøres rapporten på fredag kl. 10 hos Styrelsen for Bibliotek og Medier, som bekræfter oplysningen.

Tidsplanen kan dog formentlig blive forrykket, hvis der skulle blive udnævnt en ny kulturminister i mellemtiden, for som Henning Dyremose tidligere har oplyst til Mediawatch, afhænger rapportens skæbne nemlig af, hvad kulturministeren ønsker at stille op med den.

Dog har Udvalget nu tilsyneladende besluttet, at rapporten kan offentliggøres før en ny kulturminister er udnævnt. Om det skyldes en strategi om at få det omfattende udvalgsarbejde bag rapporten ud i det åbne rum, før en ny kulturminister kan nå at arkivere den i en skuffe eller under stabler af mere presserende opgaver, er det ikke lykkes Mediawatch at få bekræftet.

Overvejelserne kan dog også lige så godt gå på at få rapporten ud til medierne, frem for at de skal fortsætte det mere eller mindre kvalificerede gætværk, som nærværende medie også har deltaget i i de seneste uger.

Det virker samtidig urealistisk, at Udvalget, der overvejende består af repræsentanter fra de forskellige mediegrupper, skulle kunne holde på en fiks og færdig rapport, når en hel branche fra i morgen vil stå på ryggen af dem for at kende indholdet af den endelige rapport, der - hvis politikerne følger nogle af de mest vidtgående anbefalinger - kan forrykke flere hundrede millioner kroner i mediestøtteregnskabet, hvilket især kan få betydning for de mindre niche- og netmedier. 

- TBH

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs