Boom i spil-annoncer på vej

Liberalisering af spilmarkedet går sandsynligvis igennem i EU i dag. Den vil åbne sluserne for reklamer for udenlandske betting-selskaber i danske medier.
MediaWatch

I dag går liberaliseringen af det danske spilmarked igennem i EU-Kommissionen. Det forventer både Skatteministeriet og spillebranchen, ifølge Politiken.

"Vores klare forventning er en positiv afgørelse, så spilmarkedet åbner 1. januar 2012," siger Lars Henry Nielsen, kontorchef i Skatteministeriet, til avisen.

Dermed står Danske Spils monopol på at udbyde spil officielt for fald. I de seneste ti år har danskerne benyttet online-gambling fra udenlandske tjenester, men det har ikke været lovligt for dem at reklamere i danske medier, så de mange potentielle annoncekroner er gået mediernes næser forbi. En liberalisering vil samtidig give medierne mulighed for selv at tilbyde pengespil. Det har især formiddagsaviserne udtrykt interesse for tidligere, mens eksempelvis Politiken har været mindre lun på ideen.

Iagttagere forventer ifølge Politiken, at liberaliseringen vil medføre et boom i markedsføringen for spil. Sådan har forventningen lydt længe - eksempelvis tilbage i 2009, hvor liberaliseringen også var lige oppe over. Men flere medier har i mellemtiden nået at blive politianmeldt eller truet med det på grund af, at de har vist reklamer for udenlandske spilleselskaber, såsom TV 2 Sport, B.T. Ekstra Bladet og Tipsbladet, der højlydt har protesteret over Danske Spils de facto monopol og reklameforbuddet.

Det er da heller ikke just EU, der har lagt hindringer i vejen for en liberalisering af spillelovgivningen, tværtimod har Danske Spils de facto monopol, der har holdt udenlandske bettingselskaber og deres annoncekroner ude af landet, sandsynligvis været i strid med EU-retten.

Det har Søren Friis Hansen, professor ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet, tidligere vurderet over for Mediawatch:

"Medierne har bragt reklamerne (for bettingselskaberne, red.) med begrundelse i, at den danske lovgivning strider imod EU-retten. Det er de fleste enige i, at den gør, bortset fra Skatteministeriet. De politiske forhandlinger der ligger til grund for den nugældende lov viser nemlig, at formålet med spillemonopolet er at forhindre at Danske Spil taber omsætning, og det er i strid med EU-retten," sagde Søren Friis Hansen.

- TBH

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også