MediaWatch

EB i årets største oplagsfald

Med et oplagsfald på 16 pct. i august har Ekstra Bladet slået sin egen rekord for oplagstab i år hidtil.

Ekstra Bladet og B.T. topper fortsat listen over oplagstab for de betalte dagblade med et minus på henholdsvis 16 og otte pct. i august. B.T. formår at passere Ekstra Bladet med 2500 eksemplarer til 68.669. Det er Ekstra Bladets største oplagsfald i år indtil videre, og er ligeledes det største fald målt i faktiske tal i august på hele 12.600 eksemplarer.

Dermed var det langt fra en engangsforestilling, da B.T. i december 2010 for første gang i lang tid gik forbi Ekstra Bladets oplag, selvom Ekstra Bladet målt på de kontrollerede oplagstal for første halvår bevarer føringen med små 200 eksemplarer.

Føring på læsertal
Det gennemsnitlige læsertal for juni-august viser fortsat føring til Ekstra Bladet, som havde 278.000 læsere i perioden mod B.T.’s 240.000 læsere.

Begge aviser har i årest løb søsat flere tiltag, der skal ændre den negative oplagstendens, der rammer de to titler hårdere end både morgenaviserne og flere af de regionale dagblade. Det gælder eksempelvis Ekstra Bladets lørdagstillæg 'Ekstra' samt et tv-tillæg. Også B.T. lancerede et tv-tillæg i tilkøb til avisen for ti kr., som blev lukket, fordi Aller satte en modoffensiv ind og sænkede prisen på sit tv-blad til syv kr.

Også på søndage er B.T. størst målt på oplag i august med 96.077 eksemplarer mod Ekstra Bladets 91.388.

- TBH

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs