JP/Pol og DR tavse om Ritzau-fremtid

Debatten om Ritzaus store ejere og deres benspænd for bureauets udvikling, skal tages på de indre linjer, lyder det fra ledelsen i JP/Politikens Hus og DR.
MediaWatch

Når Ritzau-bestyrelsen i de kommende måneder skal holde flere møder, bør udviklingen af bureauets produktportefølje og pris-struktur stå højt på dagsordenen, ifølge flere mindre dagblade.

Helsingør Dagblads direktør Arne Ullum er en af dem, der håber, at Ritzau nu får lov til at få en mere kommerciel udvikling, "fordi de store ejere har blokeret for udviklingen, når de har ment, at de små dagblade fik for store fordele ud af bestemte tiltag", som han sagde tidligere på ugen.

Den del af Ritzaus fremtid, mener JP/Politikens adm. direktør, Lars Munch, dog ikke bør diskuteres uden for bestyrelseslokalet.

"Lige nu arbejder Ritzaus ledelse og bestyrelse intensivt med at løse de meget store problemer, der er opstået i forlængelse af Berlingske Medias opsigelse. Dette arbejde står vi bag og det ville være helt ødelæggende og urimeligt, hvis vi nu via pressen forhandlede de fremtidige forhold. Derfor vil jeg ikke svare på spørgsmålet," siger Lars Munch.

Rønn: Intens dialog skal føres internt
Heller ikke DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn ønsker at kommentere, om Ritzaus store ejere nu vil gøre livet nemmere for Ritzau-direktør Lars Vesterløkke og de mindre dagblade, som ønsker flere produkter på hylderne.

"Vi har en bredt sammensat bestyrelse, og det er der den diskussion vil finde sted, men der er fuld opbakning til at fortsætte arbejdet," siger Maria Rørbye Rønn. 

Hun mener, ligesom Lars Munch, at Ritzaus fremtid ikke skal måles og vejes i offentligheden.

"Principielt mener jeg, at den diskussion bør tages på de indre linjer og ikke i det offentlige rum, men jeg vil gerne sige, at vi tager Berlingskes opsigelse til efterretning, og vi kommer til at føre en intens dialog med interessenterne (medejerne, red.) om, hvad det betyder, at Berlignske ikke længere er en del af Ritzau. Jeg er sikker på, at Ritzau fortsat har rolle at spille, og vi har valgt at deltage i det videre arbejde i håb om at udvikle Ritzau," siger Maria Rørbye Rønn.

Børsens opsigelse af Ritzau-samarbejdet skyldes ifølge ansv. chefredaktør Anders Krab-Johansen blandt andet, at han er bekymret for, at de to resterende store medier i Ritzaus ejerkreds, JP/Politiken og DR, ikke har samme fokus på erhvervsdækningen som Børsen.

Om han har grund til den bekymring, ønsker Maria Rørbye Rønn i sagens natur heller ikke at kommentere.

Vindue for opsigelser lukket
Berlingske Medias opsigelse af Ritzau-aftalen i slutningen af juni udløste en frist på to måneder for de øvrige interessenter og kunder i Ritzau til at overveje deres kontrakter med nyhedsbureauet.

Efter en nervepirrende slutspurt er status, at Børsen, JydskeVestkysten og Bornholms Tidende har opsagt deres aftale med Ritzau. Børsen er dog interesseret i at forhandle en eventuel ny aftale på plads med Ritzau.

Selvom Børsen er interessent i Ritzau ligesom Berlingske Media, udløser Børsens opsigelse ikke en ny frist på to måneder for de øvrige medier, oplyser Ritzau-direktør Lars Vesterløkke, der nu sammen med bestyrelsen går i gang med analysearbejdet vedrørende Ritzaus fremtid.

“Vi er gået i gang med at analysere forretningsmulighederne, ejerstrukturen og en spareplan, som det er svært at blive meget mere konkret om på nuværende tidspunkt. I de kommende måneder er der planlagt flere bestyrelsesmøder,” siger Lars Vesterløkke.

- TBH

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også