MediaWatch

Sur mediesommer for Søvndal

Villy Søvndal har ikke klaret sig særlig godt i kampen om den positive omtale i de skrevne medier denne sommer. Det viser en ny undersøgelse foretaget af NewsWatch, skriver Altinget.dk. NewsWatch har gennemgået avisomtalerne af samtlige politiske partier og partiledere over sommeren, men har ikke blot registreret antallet af historier, men også lavet en kvalitativ vurdering af artiklernes henholdsvis positive, negative eller neutrale vinkling på partiet eller partilederen.

Villy Søvndal har ikke klaret sig særlig godt i kampen om den positive omtale i de skrevne medier denne sommer. Det viser en ny undersøgelse foretaget af NewsWatch, skriver Altinget.dk.

NewsWatch har gennemgået avisomtalerne af samtlige politiske partier og partiledere over sommeren, men har ikke blot registreret antallet af historier, men også lavet en kvalitativ vurdering af artiklernes henholdsvis positive, negative eller neutrale vinkling på partiet eller partilederen.

Gennemgangen viser for Villy Søvndals vedkommende, at han 42 gange indgik i historier, der var vinklet positivt, 10 gange i neutralt vinklede, men hele 84 gange i negativt vinklede historier.

”I dag genspejler mediebilledet vælgere, som i langt højere grad vurderer politikere ud fra kompetence, lederskab, dygtighed og flid. Det er i højere kurs, end om det er sådan hyggelige og charmerende typer,” siger den politiske kommentator Hans Engell til Altinget.

"Mange har oplevet, at Villy ikke har så meget nyt. Ikke mindst journalister mærker det. Det straffes. Medierne belønner synlighed, det overraskende og lederskab,” siger han.

Topscorerne i undersøgelsen er Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og den radikale Margrethe Vestager. Vestager har således fået 44 positive mod kun 7 negative og 16 neutrale omtaler i juli.

- CT

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs