MediaWatch

"Avisdrift er der 500 andre mennesker på Politiken, der kan"

Han har ingen erfaring med mediedrift eller -ledelse, til gengæld har han en samfundsindsigt og et udsyn som få.

Han har ingen erfaring med mediedrift eller -ledelse, til gengæld har han en samfundsindsigt og et udsyn som få. Administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Lars Munch, svarer her på, hvorfor det blev Bo Lidegaard, der skal efterfølge Tøger Seidenfaden på Politiken, hvorvidt Bo Lidegaard er garant for at videreføre forretningen Politiken, der sidste år overtog Ekstra Bladets plads som den bedst tjenende i koncernen - og er der overhovedet noget om Kforums karakteristik af Bo Lidegaard som "djøf'ernes Lady Gaga"?  

Hvad har været afgørende for valget af Bo Lidegaard som Politikens nye ansv. chefredaktør?

"Hovedårsagerne var blandingen af en helt særlig akademisk og karrieremæssig baggrund, som ikke overgås af mange, en ekstremt stor dygtighed som debattør, som vi altid har lagt stor vægt på på Politiken, og så har han et stærkt internationalt udsyn, som jeg tror, i stigende grad er en nødvendighed. Derudover er han et meget behageligt menneske, der står tæt på Politikens værdier."

Mange har bemærket, at Bo Lidegaard ikke har erfaring med mediedrift, hvilken betydning har det haft?

"Det er neutralt. Det har hverken trukket op eller ned, og det opvejes så rigeligt af hans andre kvaliteter. Avisdrift er der 500 andre mennesker på Politiken, der kan, og jeg sikker på, at han også vil komme til at mestre det."

Hvilken opgave står først for?

"Den første opgave bliver at lære organisationen og avisen at kende. Derefter skal han sætte sit eget præg. Der er ingen akutte opgaver, der venter. Politiken går godt økonomisk, den klarer sig nogenlunde på oplag, der er en høj kvalitet både i avisen og digitalt, og der er en meget velfungerende chefredaktion."

Politiken er efter 2010 den bedst tjenende dagbladsforretning i JP/Politikens Hus, i hvor høj grad er Bo Lidegaard garant for, at den udvikling fortsætter?

"Det skal siges, at alle tre dagblade ligger meget højt og meget tæt med hensyn til indtjening, men det er rigtigt, at Politiken tog førstepladsen i 2010. Med hensyn til den kommercielle udvikling, er jeg overbevist om, at Bo Lidegaard som enhver anden chefredaktør er klar over, at uden penge går det ikke. Det betragter jeg som helt naturligt."

Politiken har været kendt for en vis civil ulydighed - ikke mindst med Jægerbogsagen. Er det slut nu med en tidligere top embedsmand i spidsen?

"Det er Bo Lidegaard, der skal svare på det spørgsmål, men det vil overraske mig meget, hvis det er slut, fordi han er en person med meget markante holdninger og med meget stor kreativitet."

Han er blevet karakteriseret som "djøf'ernes Lady Gaga" - er det et rigtigt billede?

"Jeg forstår ikke den karakteristik, og jeg har ikke anden kommentar til det, den rummede en vis grad af morsomhed, men den var mest "gaga"."

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs