MediaWatch

Læsertal: Gratisaviser på rutsjetur

Der er ingen større tegn på bedring i læsertallenes udvikling, efter februar-tallene er medregnet.

Perioden fra december 2010 til februar 2011 bød ikke på en tiltrængt optur for de danske dagblade, men dog på en anelse bedre tal for en række titler end perioden november 2010 til januar 2011, når man sammenligner med situationen 12 måneder tidligere.

Gennemsnitligt har de danske hverdagsaviser hver tabt mere end 10 procent af deres læsere på et år. Og særligt gratisaviserne er ramt.

Det viser de seneste tal fra Index Danmark/Gallup.

For at eliminere den ret store statistiske usikkerhed på månedstallene, ser MediaWatch altid på et gennemsnitstal for tre måneder - og i den seneste periode er Urban absolut bundskraber med et læserfald på 31 procent. MetroXpress og 24timer har tabt henholdsvis 18 og 14 procent af læserne på et år - trods det tryk på oplagsspeederen 24timer fik i efteråret.

Betalingsaviserne kan dog ikke pege fingre. B.T. (-13), Jyllands-Posten (-12) og Ekstra Bladet (-12) er hårdest ramt, mens Berlingske (-6) og Politiken (-5) holder tabet etcifret i procent.

Eneste dagblad med plus på læserkontoen i denne runde er Fyns Amts Avis.

- LR

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs