MediaWatch

EU vil ligestille netmedier

Der skal være lige vilkår for trykte og online medier, mener EU-kommissionen, der derfor overvejer at sænke momsen på de internetbaserede medier.

De fleste EU-lande opkræver mere moms fra online medier end fra de traditionelle trykte medier, viser undersøgelser fra den europæiske avisudgiverforening, ENPA.

Men det vil EU-kommisionen have lavet om på. Derfor overvejer den nu, at kræve momssatserne sænket for de internetbaserede medier, så de matcher niveauet for trykte medier, skriver DDF (Danske Dagblades Forening).

”Vi mener, at indhold skal beskattes på den samme måde, hvad enten det bliver trykt eller udkommer på tablets”, siger Jan Truszczynski, EU-Kommissionens generaldirektør for uddannelse og kultur ved konference i Bruxelles.

EU-kommissionen lægger dermed op til en større debat om eventuelle nye former for offentlig støtte til mediebranchen, der disse år har store økonomiske kvaler i hele Europa.

Især i Danmark vil det gøre en stor forskel for de internetbaserede medier. For selvom aviser næsten overalt i EU nyder godt af meget lave momstakster, er Danmark det land, hvor forskellen er allerstørst. Her slipper de traditionelle aviser for at betale moms, mens de elektroniske medier må betale de 25 procent.

Læs mere her.

- MS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs