Lindh: Split Mecom op

Den tidligere adm. direktør for Orkla Media, Berlingske Medias tidligere ejer, Jan Lindh, mener Mecom har tappet sine medieselskaber for værdier og udviklingskraft.
MediaWatch

Når regnskabet efter David Montgomery skal gøres op i Mecom, er der ikke mange formildende omstændigheder at få øje på, hvis man skal tro den tidligere adm. direktør for Orkla Media, der i sin tid solgte Berlingske Media til Mecom, Jan Lindh.

Efter David Montgomery fredag blev hældt ud af sit eget selskab, er den eneste løsning, at Mecom frasælger sine selskaber, der også tæller Edda Media i Norge, Wegener i Holland og Media Regionalne i Polen, mener Jan Lindh.

"Den bedste løsning for aktionærerne, långiverne og ansatte er, at Mecom splitter selskabet op og sælger ud af aviserne til andre medieselskaber, som er i stand til at forvalte ejerskabet på en seriøs og udviklende måde. Som jeg ser det, har Mecom som konstruktion ringe værdiskabende evne," siger Jan Lindh til dn.no.

Han mener, at Montgomery har "ødelagt store værdier for aktionærerne og skabt usikkerhed for långiverne" samt, at datterselskaberne er blevet "tappet for kontanter". Det har skadet deres udviklingskraft, ifølge Jan Lindh, som heller ikke giver meget for David Montgomerys opkøbsevner. Han købte ifølge Lindh Orkla Media, og dermed Berlingske Media, alt for dyrt.

Prisen for Berlingske Media var i 2006 over tre mia. kr. og samtidig har den overpris, David Montgomery lagde for Berlingske, udløst store nedskrivninger i den bogførte værdi af huset, ifølge Børsen.

Netop spørgsmålet om Mecoms fremtidige strategi lader til at være det springende punkt, der førte til, at David Montgomery fredag blev tvunget ud af Mecom, som han selv har stiftet for ti år siden. Det skyldes, at stærke aktionærer som Aviva samt Legal & General samt dele af bestyrelse er uenige med Montgomerys ønske om at fastholde Mecoms oprindelige strategi om at blive et paneuropæisk avisselskab, ifølge guardian.co.uk.

Allerede i sommer fik aktionærerne gennemtrumfet, at Montgomery skulle trække sig med udgangen af januar, men hans tilstedeværelse kan ifølge aktieanalytiker Henrik Schultz have gjort det svært at udarbejde andre strategier, såsom frasalg af selskaber, hvorfor visse aktionærer har kæmpet for Montgomerys øjeblikkelige afgang.

- TBH

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også