MediaWatch

Mecom: Montgomery stopper i januar

Mecom bekræfter nu, at David Montgomery trækker sig tilbage som adm. direktør i slutningen af januar. Hvem hans efterfølger bliver, vil snart blive afsløret.

Bliver han - eller bliver han gået? Spekulationerne om Mecoms topchef David Montgomery har været mange i det seneste halve år, siden Mecom i september meddelte, at Monty var færdig i Mecom.

Nu bekræfter Mecom imidlertid, at David Montgomery stopper i slutningen af januar, i en meddelelse om forventningerne til selskabets 2010-resultater.

"Som tidligere meddelt, bekræfter bestyrelsen, at David Montgomery fratræder med udgangen af januar. En yderligere meddelelse vedrørende succession vil følge inden for kort tid," hedder det kortfattet.

I sommer fik kritiske majoritetsaktionærer angiveligt trumfet igennem, at Montgomery skulle afsættes fra det selskab, han selv har stiftet for ti år siden, og som ud over Berlingske Media i Danmark også ejer medieselskaber i Norge, Polen og Holland. Det skyldes utilfredshed med resultaterne af visionen om et paneuropæisk medieselskab, som indtil videre ikke har resulteret i de forventede afkast blandt andet som følge af den massive finanskrise.

Men i november udbrød der tvivl om, hvorvidt det ville lykkes Montgomery at bevare direktørposten alligevel. Tvivlen skyldes, at nogle af mest kritiske røster blandt majoritetsaktionærerne begyndte at sælge ud af deres aktier. Aktie- og medieanalytiker Henrik Schultz vurderede i den forbindelse, at det tydede på, at Mecom-rebellerne havde givet op, og at Montgomery dermed kunne blive siddende i topledelsen.

Ifølge iagttagere kan en ny topchef, der ikke nødvendigvis deler Montgomerys tiltro til avisselskaberne, meget sandsynligt resultere i frasalg.

- TBH 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs