Million-indspark til Morsø

Ekstra støtte på 2,4 mio. kr. skal styrke indholdet i Morsø Folkeblad, som i 2010 har reduceret det dundrende underskud på 14 mio. kr. fra 2009 til et minus på tre mio. kr.
Tine Brødegaard Hansen

"Vi forventer fremgang på alle punkter og sorte tal i 2011," lyder det med uvant nordjysk ubeskedenhed fra Morsø Folkeblads adm. direktør Kim Sangild.

Efter et sandt annus horribilis i 2009 med medarbejderstrejke, truende underskud og direktørfyring er landets næstmindste avis på rette spor igen ifølge Kim Sangild, som netop har fået bekræftet, at avisen modtager 2,4 mio. kr. i omstillingsstøtte fra Dagbladsnævnet over de næste to år.

Pengene skal give mulighed for at ansætte flere journalister, så avisens indhold styrkes.

Underskud nedbragt med 11 mio. kr.
Morsø Folkeblads underskud på 14 mio. kr. i 2009 er desuden reduceret til et underskud på tre mio. kr. i 2010, siger Kim Sangild.

At minusset ikke blev endnu mindre skyldes, at Morsø Folkeblad kun i fem måneder har været fri af den betonklods som et topmoderne rotationstrykker til 70 mio. kr. havde udviklet sig til.

Beslutningen om den investering førte til opsigelsen af daværende direktør Claus Thomsen, som medarbejderne ikke længere havde tillid til.

I stedet består ledelsen af de cirka 34 medarbejdere nu af en trio med Kim Sangild i spidsen samt økonomichef Per Søndergaard og ansv. chefredaktør Leif Kristiansen.

"Vi har kun stået uden trykpressen i fem måneder, så vi kunne ikke nå at redde det hele, men fremadrettet ser det positivt ud. Vi har det højeste antal abonnenter i seks år på mellem 5600-5800," siger Kim Sangild og tilføjer, at en del af underskuddet også skyldes fratrædelsesaftaler til opsagte medarbejdere samt aftaler med forskellige leverandører, som alle er blevet genforhandlet i 2010.

Frygten er at blive for lille
Annonceomsætningen sidste år har ikke kunnet følge med 2009, hvor kampvalg om en borgmesterpost førte til ekstraordinære indtægter, men 2011 tegner godt blandt andet på stillingsannonceområdet, fortæller Kim Sangild.

Lukningen af Kjerteminde Avis er en dyster påmindelse om, at det er farligt at have for lavt et oplag som lokalavis.

"Det er som udgangspunkt trist, at en avis lukker, men Kjerteminde Avis var meget lille. Det er den vej, vi frygter, at det kan gå, men udviklingen lige nu tyder ikke på det," siger Kim Sangild.

Af samme årsag, har Morsø Folkeblad valgt at holde abonnementspriserne i ro i 2011.

"Så vi har ikke haft samme telefonstorm i år, som vi plejer at have på denne tid. I krisetider får lokalaviserne et hug, men nu begynder folk at tro at det går fremad igen, og så vil de gerne læse lokalnyheder," siger Kim Sangild.

Ud over den ekstraordinære omstillingsstøtte modtager Morsø Folkeblad næsten 1,2 mio. kr. i distributionsstøtte.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også