MediaWatch

Berlingskes graverkonge hædret

Journalist på Berlingske Tidende, Morten Frich, fik i går Den Berlingske Fonds journalistpris på 100.000 kr.

Morten Frich, journalist og daglig leder af gravergruppen på Berlingske Tidende, fik i går Den Berlingske Fonds journalistpris 2011. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Prisen får han bl.a. for i det seneste halvandet år at have afdækket bandemiljøet indefra - og fra begge sider. Dækningen er kulmineret i to serier – 'Jagten på Rami Mawad' i efteråret 2009 og 'Hells Angels Indefra' i sommeren 2010. Morten Frich har desuden bidraget til mange andre af Berlingske Tidendes dybdeborende artikelserier bl.a. serien 'Forbrydelsen', der indbragte Berlingske-teamet bag serien Cavlingprisen.

Den Berlingske Fonds journalistpris gives til journalister, som har udrettet noget ekstraordinært gennem journalistikken, og med prisen følger 100.000 kr. Prisvinderen udpeges af en særlig priskomité bestående af tidligere udenrigsminister, redaktør og Berlingske-blogger, Uffe Ellemann-Jensen, redaktør af P1 programmet Mennesker & Medier, Lasse Jensen, og chefredaktør på Berlingske Tidende og formand for Den Berlingske Fond, Lisbeth Knudsen.

Sidste år modtog TV 2 News journalistprisen, der tidligere er gået til Michael Kuttner (2009), journalist og forfatter Peter Øvig Knudsen (2008), Weekendavisen (2007) og journalist Lasse Jensen (2006).

Foto: Screendump fra berlingske.dk

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs