MediaWatch

Sparerunde på Der Nordschleswiger

Der Nordschleswiger er med Kjerteminde Avis' lukning landets mindste. I 2011 står avisen over for en sparerunde på tre mio. kr., men ansv. chefredaktør Siegfried Matlok er ikke bekymret for fremtiden.

I 2011 skal Der Nordschleswiger spænde livremmen ind, fortæller ansv. chefredaktør Siegfried Matlok.

"Dagbladet står foran en større sparerunde i 2011 på cirka tre millioner kroner, men alligevel fastholder vi den daglige avis samt de andre mediale platforme og udbygger netavisen for at sikre, at det tyske mindretal i Danmark stadig har en markant stemme som tysk avis i den danske medieverden. Men vi bliver desværre, trods ændringer i husets struktur, nødt til at afskedige nogle medarbejdere," siger Siegfried Matlok.
 
Der Nordschleswiger modtager cirka 16 millioner kroner årligt i støtte fra Tyskland og indtager nu pladsen som landets mindste avis med et oplag på cirka 2300 efter lukningen af Kjerteminde Avis før jul.

"At vi nu overtager pladsen som landets mindste avis oplagsmæssigt er for mig ikke så bekymrende, da dagbladet Der Nordschleswiger har en langt højere medieeffekt end oplaget viser - både gennem pæne tal på netavisen nordschleswiger.dk samt gennem vore daglige radio-udsendelser med tyske nyheder på Radio Moin i Sønderjylland," siger Siegfried Matlok, som beklager, at Kjerteminde Avis ikke klarede skærene

"En trist dag for dansk presse, for folkestyret og ikke mindst for læserne af Kjerteminde Avis, som har kæmpet flot i mange år for at overleve. Når vi nu - på en bitter baggrund - indtager "sidstepladsen" på den danske verdenspresses rangliste, så trøster jeg mig med den kendsgerning, at dem, som står sidst på valgsedlen, ofte har succes alligevel. Og det tror jeg også gælder fortsat for Der Nordschleswiger," siger han.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs