MediaWatch

Metro International får børsbøde

Metro International straffes med bøde for at have fremlagt oplysninger om selskabets regnskaber uden at komme med en fondsbørsmeddelelse.

Disciplinærkomiteen fra den stockholmske børs har udstedt en bøde på 317.000 danske kroner til gratisaviskocernen Metro International, som to gange har givet børsfølsomme oplysninger videre, uden at offentliggøre dem via en fondsbørsmeddelelse først. Det skriver Jyllands-Posten.

Den danske ledelse, bestående af topchef Per Mikael Jensen og finansdirektør Anders Kronborg, videregav ifølge disciplinærkomiteen første gang oplysninger ved fremlæggelsen af kvartalsregnskabet i februar 2010 og anden gang i et interview med nyhedsbureauet Direkt i juni 2010. I begge tilfælde er informationerne af komiteen blevet betragtet som forventninger til fremtiden og burde derfor have været gjort tilgængelige for alle samtidig.

- SF

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs