MediaWatch

Landets mindste avis lukker

Kjerteminde Avis er bukket under på grund af dårlig økonomi efter 131 år i trykken.

Et svigtende annoncemarked har udhulet økonomien i landets mindste avis, Kjerteminde Avis, som lukker efter nytår. Det skriver fyens.dk.

I november måned havde avisen et oplag på bare 1.766 eksemplarer, en stigning på 3,8 pct. sammenlignet med november 2009.

Ifølge avisens bestyrelsesformand Troels Maegaard vil det være en daglig udgift for selskabet at drive avisen videre.

"Derfor ser vi ikke anden udvej end at stoppe dagbladsudgivelsen, mens vi selv bestemmer. Også selv om dagbladet faktisk var kommet i en god gænge med en pæn oplagsfremgang," siger Troels Maglegaard til fyens.dk.

Han glæder sig over, at avisen trods alt overlevede så længe og trodsede bladdøden længere end mange andre og større dagblade.

Chefredaktør gennem 29 år, Jørgen Wind-Hansen, der i går informerede medarbejderne om lukningen kalder dagen for "en af de værste dage i mit liv, hvis man da lige ser bort fra min skilsmisse".

Årsregnskabet for 2009 udviste et underskud på 121.000 kr. mens egenkapitalen var på 416.000 kr.

Dermed har Der Nordschleswiger overtaget værdigheden som landets mindste avis med sine 2.273 eksemplarer. Avisen er målrettet det tyske mindretal og modtager cirka 16 mio. kr. årligt i støtte fra Tyskland.

- TBH
 

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs