MediaWatch

Fallesen: Jeg er absolut tilfreds

Det er et velovervejet farvel til Børsen, siger Leif Beck Fallesen, der også er godt tilfreds med valget af sin efterfølger, Anders Krab-Johansen.

I går meddelte Børsens dobbeltwhopper gennem to årtier og et af de største ikoner i dansk dagspresses nyere historie, Leif Beck Fallesen, at han per første januar overlader pinden til den tidligere medarbejder, Anders Krab-Johansen. MediaWatch nåede at stille Leif Beck Fallesen et par spørgsmål vedr. fratrædelsen, inden han til formiddag skulle på scenen i Kolding på Dansk Landbrugsrådgivnings 'Økonomikongressen 2010'.

Hvorfor er "nu" det rigtige tidspunkt at stoppe?

"Fordi jeg er 64 år og gerne vil nå at prøve noget andet også. Det har jeg altid gerne villet, og det har jeg stadig mulighed for nu."

Din fratrædelse kommer meget pludseligt, hvad er baggrunden for det?

"Den er nu meget velovervejet fra min side. Jeg mener også, det er meget vigtigt, at der er en ny ledelse på plads, inden man fratræder. Det er aldrig godt for en medievirksomhed eller en virksomhed i det hele taget at være uden ledelse i for lang tid, som man f.eks. ser det i DR nu, og som vi har set det tidligere i Dansk Industri f.eks."

Har du selv haft indflydelse på valget af din afløser?

"Det skal bestyrelsesformanden svare på - ikke mig. Jeg har rekrutteret Anders Krab-Johansen et par gange tidligere, men rekrutteringen her er bestyrelsens område."

Er du tilfreds med valget af Anders Krab-Johansen?

"Absolut. Han kender Børsen godt, han har arbejdet på avisen før, har stærke journalistiske kompetencer og erfaring fra et nichemedie."

Hvilke resultater er du mest stolt af i din tid på Børsen?

"Det ved jeg ikke. Vi er vokset godt på oplag og har haft en god vækst. Nu gælder det den digitale vækst, hvor vi også har et godt udgangspunkt."

Kritiske røster vil sige, at Jeres læsertal ikke er vokset nær så meget som oplaget?

"Med hensyn til læsertallene så har der været et metodeskifte hos Gallup, som har haft indflydelse. Man kan så sige, at det fald, vi har oplevet i læsertallene, er mindre end det, vores konkurrenter har haft. Set over lang tid er væksten i oplag og læsertal under alle omstændigheder fulgtes godt ad, mener jeg."

Hvorfor er doppeltwhopperen den rigtige model for Børsen?

"Jeg har altid set det som den rigtige model, fordi det skærper fokus på det redaktionelle produkt som det helt afgørende for forretningen. Ellers kan der hurtigt opstå konflikter mellem den administrerende direktør og den redaktionelle chef, fordi den administrerende direktør også skal skaffe resultater på kort sigt, og tit kræver de redaktionelle tiltag, man sætter i gang, et længere perspektiv."

Mange fremhæver, at det er en tung arv, Anders Krab-Johansen skal løfte. Hvad er dit råd til ham i den forbindelse?

"Han skal bare bruge den tid, der skal til, for at sætte sig ind i huset og især i forretningen. Den store udfordring nu er den digitale forretning og at finde den digitale forretningsmodel."

Hvilke kompetencer kommer Anders Krab-Johansen med i forhold til den opgave?

"Bl.a. at han kommer lige fra et elektronisk medie, en tv-kanal, der både er et nichemedie og en betalingskanal."

Det er også blevet fremhævet, at Børsen som printavis har toppet med dig - hvordan ser du selv mulighederne for vækst på print for avisen?

"Det må historien vise."

Hvordan ser du fremtiden for dagbladene generelt?"

"Jeg tror, det bliver meget sværere for dagbladene generelt med undtagelse af nichemedier som Børsen, Information og Kristeligt Dagblad, som det går godt for. Jeg tror, de vil blive ved med at klare sig godt, fordi de har et rigtig godt tag i den målgruppe, de henvender sig til."

Hvilke andre ting, vil du kaste dig over nu?

"Det vil jeg ikke sige noget om nu. Jeg er stadig ansat på Børsen."

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs