MediaWatch

"Jeg har ingen planer om at starte en ny Muhammedkrise"

Den kritiske kulturdækning skal styrkes, mener Jyllands-Postens nye kulturredaktør Palle Weis.

Når man siger Flemming Rose, må man også sige Muhammedkrisen. Derfor kan Jyllands-Postens nye kulturredaktør Palle Weis ikke undgå at forholde sig til netop det emne, nu hvor han overtager Flemming Roses job.

"Muhammedkrisen har fyldt meget og mere end nogen havde forestillet sig. Jeg har ingen planer om at starte en ny Muhammedkrise, men jeg vil gerne sætte tabuer til debat og afsøge nogle af de brudflader i samfundet, som er svære at diskutere. Muhammedkrisen skal ikke afholde os fra at tage fat i de emner, der kan virke ubehagelige på nogle," siger Palle Weis.

Han kommer fra en stilling som seniorskribent på Information, hvor et kompliceret forløb i forbindelse med at finde en ny ledelse - og ledelsesstruktur - på avisen førte til, at han ikke kunne fortsætte som chefredaktør.

Hvordan har forløbet på Information spillet ind på din beslutning om at skifte job?

"Jeg fratrådte som chefredaktør i marts og fortsatte som skribent, så jeg går glad fra Information, hvor jeg har haft nogle sjove, udfordrende og udviklende år," siger Palle Weis.

Det har også spillet ind på beslutningen, at "Jyllands-Posten er en fantastisk spændende avis, som er kendt for at gå mod strømmen", siger Palle Weis og tilføjer:

"Den har en god kultur- og debatsektion, så det er et drømmejob at få lov at udvikle den kulturjournalistiske kvalitet yderligere."

Jyllands-Posten har ikke en særskilt sektion til kulturen, og det er et område, som Politiken i høj grad prioriterer og mener at sidde på. Men det betyder ikke, at kulturen er underprioriteret i Jyllands-Posten, mener Palle Weis.

"Jeg synes, der er meget kulturdækning i avisen med fire daglige sider og flere i weekenden, så jeg har ikke nogen forventninger om, at der umiddelbart skal skrues op for sidetallene. Men det er naturligvis vigtigt, at der er en gedigen kulturdækning, også i form af kritisk og markant kulturjournalistik."

Hvordan skal Jyllands-Postens dækning adskille sig fra andre avisers?

"Jyllands-Posten skal naturligvis have markant kulturkritik i form af anmeldelser og omtaler af høj kvalitet. Men det andet ben i form af kritisk kulturjournalistik og klassisk kulturreportage kan godt styrkes. Det er generelt en mangelvare i Danmark, så det vil jeg da gerne være med til at udvikle og profilere i Jyllands-Posten. "

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs