Information mister hver 5. læser

Information har sagt farvel til hver femte læser fra februar til april i år sammenlignet med sidste år. Dermed står avisen for periodens største tab i procent.
Tine Brødegaard Hansen

99.000 læste i gennemsnit Information hver måned fra februar til april i år. Det er et fald på 25.000 i forhold til samme periode sidste år, hvilket svarer til, at Information har tabt en femtedel af sine læsere.

Nogenlunde samme tendens gjorde sig gældende i perioden fra januar til marts, hvor Informations læsertal faldt med 18,2 pct. sammenlignet med året før.

Det skyldes et højt kampagnetryk sidste år, siger Informations konsituerede direktør Karin Petersen.

"Vi har jævnligt kampagner, hvor vi forærer avisen væk. Det oplag tæller ikke med i statistikken (da avisen ikke må sælges for under 50 pct. af prisen, hvis den skal indgå i oplagsstatistikken, red.), men det gør læserne til gengæld. Derfor slår forskydninger i kampagnetrykket igennem på læsertallet," siger Karin Petersen.

Oplagstallene for april måned er endnu ikke offentliggjort, men i januar er Informations oplag vokset med beskedne 0,5 pct., mens det i februar og marts steg med 0,1 pct. Og det er oplagstallet Karin Petersen finder mest interessant at hæfte sig ved.

"Vi har et stabilt oplag med en høj læsetid per avis, så vi sælger os til annoncørerne på de trofaste læsere, for de læsere der kommer ind via et højt kampagnetryk har ikke samme kvalitet. Vi lever primært af vores oplag, så det er det vigtigste parameter for os, og det stiger heldigvis," siger Karin Petersen.

Informations kampagne sidste år har tilsyneladende ikke kunnet konverteres til flere faste købere af Information i samme periode et år efter, men har til gengæld formået at holde oplaget stabilt og endda i mindre vækst, hvilket i sig selv er en præstation.

Kristeligt Dagblad, som Information plejer at kunne sammenligne sig med oplags- og læsertalsmæssigt, klarer sig noget bedre. Det ændrer dog ikke ved, at de to aviser har stort set lige mange læsere per eksemplar.

Nordjyske Stiftstidende med og uden Thisted Dagblad holder Information med selskab i den triste del af oplagsstatistikken med fald på 19,6 pct. og 17,1 pct.

Også B.T. er igen oppe at ringe med en kraftigere tilbagegang på 16,4 procent fra februar til april, mens Ekstra Bladet holder tendensen fra første kvartal og bider sig fast i sit fald på lige under fem procent, hvilket ligger i den lave ende.

Fire dagblade holder fremgangen fra første kvartal ind i perioden februar til april. De er fortsat Fyens Stiftstidende, Sjællandske, Frederiksborg Amts Avis og Lolland Falster Folketidende, sidstnævnte har dog et minimalt fald på en halv procent.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også