"Sådan et sted vil jeg gerne arbejde"

Troels Mylenberg vender tilbage til den politiske journalistik som ny redaktør og kommentator på Fyens Stiftstidende - her svarer han på MediaWatch HvemHvadHvor.

Hvem: Troels Mylenberg, journalist, politisk kommentator og redaktør, forfatter til en række bøger om politik, journalistik og fodbold - senest "Præsidenten - Foghs Danmark 2001-2009". Bor på Thurø ved Svendborg med sin kone og fire børn.
Hvad: Afgående associeret partner i Kontrabande og ny politisk redaktør og kommentator på Fyens Stiftstidende.
Hvor: Fyens Stiftstidende, Odense.

Hvornår: ... fik du tilbuddet fra Fyens Stiftstidende?
"Vi har talt jævnligt sammen i et stykke tid og har sammen formet og udviklet jobbet."

Hvorfor: ... sagde du ja?
"Fyens Stiftstidende er en rigtig god og bred avis, som rummer både klassisk lokalstof, national og international dækning samt ambitiøs dybdeborende journalistik. Sådan et sted vil jeg gerne arbejde."

Hvordan: ... skal den politiske journalistik udvikles i Fyens Stiftstidende?
"Min opgave bliver primært at forsyne læserne med analyser af og kommentarer om det politiske liv på Christiansborg samt i kommuner og regioner. Nyhederne kommer allevegne fra, jeg vil først og fremmest gerne tilføre noget perspektiv. Ligesom jeg vil indgå i dialog med læserne med en politisk blog."

Hvem: ... er et fagligt forbillede for dig?
"Det mest inspirerende forbillede for mig har været Washington Posts tidligere redaktør Benjamin Bradlee, hvis erindringsbog "A good life" er et blik ind i en reporter og redaktør-tilværelse, der rummer alt fra Watergate til daglige kampe med besværlige ejere, besværlige læsere og besværlige journalister. På min hylde med helteportrætter står blandt andre også Nils Ufer, Paul Hammerich og P.J. O'Rourke - for hver deres kvaliteter."

Hvorvidt: ... vil du inddrage de nye medier i dækningen af det politiske?
"Det er noget i mig, der endnu ikke har fundet koblingen mellem de nuværende sociale mediers enorme selviscenesættelseskraft og så journalistik. Det er to vidt forskellige ting. Men sociale medier kan styrke relationen mellem læser og journalist, og det vil jeg gerne udforske. Men ærlig talt: er det bare mig, eller virker det ikke efterhånden lidt gammeldags at kalde internettet for et nyt medie?"

Hva'for: ... et nyhedsmedie er forbilledligt på den politiske dækning?
"Øhhh. Hvis vi ser bort fra lækage-sagens blotlægning af nyhedsmediernes (ingen nævnt ingen glemt) totale famlen i vanskelige sager, der rummer særdeles følsomme oplysninger, så mener jeg, at den politiske nyhedsjournalistik over en bred kam er meget stærk. En stor del af landets bedste nyhedsjournalister sidder på Christiansborg, og deres arbejde lægger grundstenene til den politiske debat. Hvis ikke nyhedshundene passede deres arbejde, ville kommentatorerne jo ikke have noget at sige og skrive. Og politikerne skulle selv finde på noget at mene noget om...

Hvilke: ... tre ord inkarnerer politisk journalistik for dig?
"Spørgelyst, pågåenhed og indsigt."

Hvad så ... på en skala fra 1 til 10 - hvor meget har du savnet avisverdenen, siden du stoppede på Berlingske?
"10."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også