MediaWatch

Høje forventninger på ErhvervsBladet

Erhvervsbladets hop fra dagblad til en brancheportal med et ugemagasin vil forbedre ErhvervsBladets resultat "betydeligt", mener chefredaktør Morten Asmussen.

Chefredaktør Morten Asmussen forventer "et betydeligt bedre resultat for ErhvervsBladet i 2010 end i 2009" på baggrund af omlægningen til ugemagasin og flere digitale betalingstjenester. Hvad "betydeligt bedre" præcist vil sige, ønsker han ikke at komme nærmere ind på, heller ikke når det gælder forventningerne til oplag og brugertal.

Erhvervsbladet, der henvender sig til små og mellemstore virksomheder, står til at miste tre fjerdele af sin distributionsstøtte på 8,7 mio. kr. for 2010, fordi det kun skal udkomme en gang ugentligt fra marts. Til gengæld ryger udgifterne til distribution ned.

Læserne vil have mindre avis og mere net
Om fremtiden rummer at skære mere i udgivelserne eller helt at opgive papiret, vil Morten Asmussen ikke spå om. Bladet er dog tidligere udkommet både som ugeavis og en gang månedligt.

"Vores abonnenter vil gerne læse nyheder på nettet og have en trykt udgave, der skaber overblik og går dybere ned i stoffet, så gør det ikke noget, at avisen udkommer sjældnere," siger Morten Asmussen.

Han mener, at ErhvervsBladets målgruppe er klar til at betale for net-services, hvis det giver værdi for dem og baserer det blandt andet på, at brancheportaler er nichemedier. I oktober måned havde erhvervsbladet.dk 102.597 brugere ifølge FDIM.

"Lanceringen af ugemagasinet er led i en ny opsætning på ErhvervsBladet, hvor vi satser mere på nettet og på at have et printprodukt med højere kvaltiet som rammer målgruppen med brugbar information, ekstra viden og gode råd."

Brugernyheder en del af ny portal
Brugerne kan købe sig til at lægge nyheder på sitet, der bliver opdelt i en afdeling for brugernyheder og for redaktionelle nyheder. De kan også uploade varekataloger, udbyde opgaver, deltage i netværk og erfagrupper samt få adgang til jobannoncer.

ErhvervsBladet udkommer første gang som ugemagasin 18. marts.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere