MediaWatch

Konvertering letter Berlingske

Mecom har ved en gældskonvertering tilført Berlingske Media 771 mio. kr., men det handler mest om 'bogholderi', siger analytiker Henrik Schultz.

Berlingske Media indleder 2010 med en nytårskur, der har sat selskabets gæld på skrump.

Ejeren Mecom har nemlig på årets sidste dag vekslet den gæld Berlingske Media har slæbt rundt på, siden selskabet blev overtaget af Mecom, til en større aktieandel. Det tilfører Berlingske Media 771 mio. kr. ved en såkaldt gældskonvertering.

"Det er en naturlig følge af den rekapitalisering Mecom gennemførte i 2009 på grund af, at aktionærernes penge i realiteten var tabt, og hvor der var brug for flere penge," siger analytiker i Agros Securities og medieekspert Henrik Schultz.

De mange millioner er resultatet af, at Mecom tidligere på året udstedte flere aktier, som både gamle og nye aktionærer købte for i alt cirka en milliard kroner.

"Restruktureringen af Mecom har givet selskabet en højere egenkapital, derfor tilfører Mecom mere kapital til deres selskaber inklusiv til Berlingske Media."

Det får egenkapitalen i Berlingske Media til at gå fra minus til plus i tide til afslutningen af årsregnskabet for 2009. Udover at manøvren letter Berlingskes rentebyrde, fordi gælden bliver mindre, handler den mest af alt om "bogholderi", hvor pengene flyttes fra lommerne i en ende af koncernen til lommerne i en anden del af den, siger Henrik Schultz og tilføjer:

"Det ændrer ikke så meget for Berlingske Media, men en praktisk konsekvens er, at Lisbeth Knudsen (koncernchef for Berlingske Media, red.) formentlig ikke hver uge skal stå til regnskab for bankerne på grund af gælden, og det letter situationen i det daglige."

2008-regnskabet for Berlingske Media viste et underskud på 404 mio. kr., og en egenkapital i minus med 149 mio. kr.

Koncernchef i Berlingske Media Lisbeth Knudsen har tidligere givet udtryk for, at det ikke giver mening at se isoleret på Berlingske Media-regnskabet der indgår i Mecoms koncernregnskab og ikke tæller alle datterselskaber.

I april fik Mecom en aftale på plads med de banker, der låner selskabet penge. Det skete på betingelse af, at Mecom kunne øge sin kapital, hvilket skete i juni i år, da salget af flere Mecom-aktier til en samlet værdi af cirka en milliard kroner kom på plads.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere