Lars Munch: Ingen redaktionel fusion

Jyllands-Postens flytning til Rådhuspladsen handler om at opnå en besparelse og ikke om at indgå redaktionelt ægteskab, lyder det fra JP/Politikens Hus.
Louise Reseke

Når Jyllands-Posten til efteråret kan holde housewarming i Politikens Hus på Rådhuspladsen, bliver det ikke begyndelsen på et udvidet redaktionelt samarbejde mellem Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Politiken. Det slår adm. direktør Lars Munch fra JP/Politikens Hus fast med verbale syvtommersøm.

"Det her er hverken begyndelsen på en redaktionel integration, vertikaler eller lignende. Det er en rationel beslutning, der både handler om at opnå en besparelse, og om at Jyllands-Postens 90 medarbejdere i København kan få en mere inspirerende arbejdsplads, der er del af et stort mediehus," siger Lars Munch.

"Muhammed-krisen viste med al tydelighed, at der er grundlæggende forskel på Jyllands-Posten og Politiken, og det rokker flytningen ikke ved. Det ligger meget dybt i denne virksomheds selvforståelse, at redaktionerne er frie og uafhængige," siger Lars Munch.

Vil sammenflytningen betyde et udvidet kommercielt samarbejde mellem aviserne?

"Det er der ikke planer om, men hvis vi udbygger det kommercielle samarbejde, så vil det være fordi, det er klogt at gøre - ikke på grund af flytningen," siger Lars Munch.

For mange kvadratmeter
Også Jyllands-Posten ansvarshavende chefredaktør Jørn Mikkelsen afviser enhver tanke om redaktionel sammensmeltning.

"Vores selvforståelse er helt uændret - stærk og selvstændig. Det rokkes der ikke en centimeter ved," siger Jørn Mikkelsen.

"Man var fremme med den samme kritik, da Jyllands-Posten og Politikens Hus fusionerede, men ingen vil vel påstå her fem-seks år senere, at aviserne er kommet til at ligne hinanden mere redaktionelt eller ideologisk. Ekstra Bladet og Politiken har jo heller ikke problemer med selvforståelsen, selvom de deler adresse," siger Jørn Mikkelsen.

Flytningen er ifølge chefredaktøren udelukkende et spørgsmål om kvadratmeter.

"Vi havde simpelt hen alt for mange af dem på Kgs. Nytorv, som vi har lejet af ATP. Da vi ikke har haft held til at genudleje tilstrækkeligt mange kvadratmeter er det logisk at flytte. Redaktionelt er der ingen forskel på, om man skriver fra Rådhuspladsen eller Kgs. Nytorv, selvom udsigten godt nok er lidt flottere på Kgs. Nytorv. Redaktionen kommer til at bestå af samme antal medarbejdere med de samme funktioner som hidtil," siger Jørn Mikkelsen, som regner med, at flytningen finder sted til efteråret.

Beslutning truffet i dag
Beslutningen om at flytte Jyllands-Postens københavnske hovedsæde til Rådhuspladsen blev truffet på et bestyrelsesmøde i dag, hvor koncernen fremlagde et årsregnskab med røde tal på bundlinien - et minus på knap 170 mio. kr.

Men beslutningen har været undervejs, siden 24timer i efteråret flyttede ud af Politikens Hus og ind til MetroXpress.

"Efter 24timer flyttede havde vi ledige kvadratmeter, og så kunne vi se muligheden for en besparelse. Den besparelse vil være under ti mio. kr., og det er selvfølgelig gode penge at spare, men det er også en faktor, at Jyllands-Postens medarbejdere får en mere inspirerende arbejdsplads i et mediehus med mange forskellige aktiviteter," gentager Lars Munch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også