V: Dagblade skal også bidrage til besparelser

Venstres finansordfører, Peter Christensen, ser intet mærkeligt i, at distributionsstøtten til dagbladene bliver beskåret, selvom et medieudredningsarbejde er i gang.
Tine Brødegaard Hansen

Fra 2009 til 2012 får distributionsstøtten ifølge den nye Finanslovsaftale, der på dette område gælder regeringen og Dansk Folkeparti, en såkaldt 'negativ budgetregulering' på 12 mio. kr. årligt.

Det er ellers netop den vurdering professor i medieledelse, Anker Brink Lund, der i samarbejde med medieforsker Preben Sepstrup er ansvarlig for udredningsarbejdet, lægger for dagen i 'Medieugen', hvor han siger:

"Regeringens finanslovsforslag skærer et tocifret millionbeløb i distributionsstøtten uden at vente på den igangværende medieudredning. Selve beløbet får nok begrænset betydning i sammenhængen, men signalværdien er problematisk. Det skaber usikkerhed på direktionsgangene,"siger Anker Brink Lund.

Medieordfører fra De Radikale, Jørgen Poulsen, kalder aftalen om at beskære distributionsstøtten for "hovedløs", set i lyset af at mediestøtten gennemgår samlet en revurdering.

Men dagbladene må yde deres del til de samlede besparelser på erhvervsstøtten til 450 mio. kr., mener Peter Christensen.

Hvorfor er det med dine ord en god idé at skære i dagbladenes distributionsstøtte, når der er et medieudredningsarbejde i gang om blandt andet det område?

"Det er en god idé, fordi det bidrager til den samlede sum på 450 mio. kr., som vi har skullet finde i erhvervstilskuddene. Når man ser på det endelige resultat, har vi fundet erhvervstilskud inden for alle områder, derfor er distributionsstøtten et af de mange mindre bidrag, der skal til få at nå 450 mio. kr. (i besparelser, red.)."

Medvirker den beslutning ikke til at skabe usikkerhed på medie-direktionsgangene og til at sende et uheldigt signal, når der nu er et medieudredningsarbejde i gang, som Anker Brink Lund pointerer?

"Det der kendetegner direktionsgangene er, at de er professionelle, så det skal de nok klare."

Hos Det Radikale Venstre undrer medieordfører Jørgen Poulsen sig også over aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti:

"I Radikale Venstre vil vi gerne være med til at se på erhvervsstøtteordninger, men den måde det er foregået her virker hovedløst og hovsa-agtigt. Da vi ikke er en del af aftalen, trods vores bedste vilje, ved jeg ikke hvad det helt nøjagtigt er regeringen og DF vil omprioritere eller beskære. Men det forekommer unægteligt mærkeligt, at man går ind og beskærer et enkeltområde mens en arbejdsgruppe fortsat er i gang med at kortlægge området. Vi har som sagt ikke lod eller del i det, men vi vil naturligvis følge det videre forløb meget nøje," siger medieordfører for Det Radikale Venstre, Jørgen Poulsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

MediaWatch udkommer med ét dagligt nyhedsbrev i ugerne 27-31. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Sådan udkommer MediaWatch i sommerferien

Læs også