MediaWatch

UK: Uligeløn hos Financial Times

Financial Times indrømmer, at mænd ansat på avisen generelt tjener mere end kvinder, der udfører samme arbejde.

Financial Times indrømmer, at mænd ansat på avisen generelt tjener mere end kvinder, der udfører samme arbejde.

Det skriver The Guardian, der har informationen fra et internt memo fra Financial Times. Her fremgår det, at der betales mere til mænd end kvinder i de samme stillinger, men at forskellen primært skyldes det faktum, at mændene har siddet længere tid i stillingerne.

"Lønforhandlinger foregår individuelt, og jeg afviser, at jeg konsekvent med vilje betaler mænd mere end kvinder", siger chefredaktør Dan Bogler.

Financial Times er tidligere blevet kritiseret i branchen for at mangle kvinder. En talsmand for Financial Time siger, at avisens HR-afdeling arbejder løbende på at forbedre kønsbalancen.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til delvis genåbning, nye chefredaktører på TV 2 News og Jyllands-Posten, en kommende streamingtjeneste og planer om vækst blandt flere. Få overblik over ugens gang i Mediedanmark.

Annoncører afviser regeringens lempelse af kviklånslov

Regeringens ændring af kviklånsloven, der bl.a. skal holde hånden under lokale idrætsforeningers sponsorater, får en kold skulder af Danske Annoncører og Markedsførere under Dansk Erhverv, der vil have gjort op med loven.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs