Medie: Sjællandske Medier i ny sparerunde efter underskud i 2022

For at få budgetenderne til at mødes er det nødvendigt at spare omkring 30 stillinger fordelt på redaktioner og salgsafdelinger, lyder det i en mail til medarbejderne.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den regionale mediekoncern Sjællandske Medier er nødt til at spare og vil derfor nedlægge ”omkring 30 stillinger,” skriver fagbladet Journalisten.

Fagbladet er i besiddelse af en mail sendt til koncernens medarbejdere, hvor det fremgår, at ledelsen agter at fordele nedskæringerne
”nogenlunde ligeligt” i henholdsvis salgs- og redaktionelle afdelinger. 

Dertil vil ledelsen også trimme udgifterne af andre veje for at imødekomme presset på koncernens annonceindtægter, der i 2022 og i indeværende år falder sammen med stigende priser på bl.a. papir. Det vil bl.a. udmønte sig i en omstrukturering i administrationen af koncernens mange lokaludgivelser.

”Vi tror på at ved at inddele Sjælland i nogle ”naturlige” områder, som binder op mod fire lokale redaktioner- og salgsenheder, kan vi samarbejde og hjælpe hinanden bedre i disse områder, når der er behov for lokalt træk på ekstra ressourcer, spidsbelastninger, personalefravær med videre,” fremgår det af mailen ifølge Journalisten.

I sidste uge kunne Sjællandske Medier præsenterer et årsregnskab for 2022 med et underskud på bundlinjen på godt 91 mio. kr. - det værste resultat for koncernen i mere end et årti. Koncernen har igennem flere år været presset på sine annonceindtægter af bl.a. digitale udbydere som Facebook og Google, og i 2022 blev økonomien videre presset af kraftigt stigende priser på dels papir og distribution.

Som direkte konsekvens af det samlede pres tilbød Sjællandske Medier samtlige medarbejdere frivillige fratrædelser i september og endte med at indgå fratrædelsesaftaler med 29 ansatte. Samtidig satte ledelsen gang i en større omlægning af driften af koncernens avis- og annonceforretning.

MediaWatch arbejder på at få en kommentar fra adm. direktør Jens Nicolaisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også