MediaWatch

Ekstra Bladet vinder årets Cavlingpris

Nagieb Khaja, Jeppe Findalen, Thomas Foght og Magnus Mio modtager Cavlingprisen 2021 for artikelserien i Ekstra Bladet "Mettes uønskede børn". I alt fire projekter var nomineret til den prestigefyldte pris, der netop er blevet uddelt.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Årets Cavlingpris går til Ekstra Bladet og holdet bag artikelserien "Mettes uønskede børn", som består af Nagieb Khaja, Jeppe Findalen, Thomas Foght og Magnus Mio.

Det står klart, efter den prestigefyldte pris fredag eftermiddag er blevet uddelt.

"Gennem vedholdende arbejde og fortrolige efterretningsoplysninger har de afsløret, at magthaverne har tilbageholdt væsentlig viden om de danske børn i de kurdiske fangelejre. Serien afslører, at regeringen vidste, at børnene ikke udgjorde nogen sikkerhedstrussel ved at vende tilbage til Danmark, men til gengæld risikerede at blive bortført og trænet af Islamisk Stat. En viden regeringen ikke delte med nogen," lød juryens begrundelse for nomineringen bl.a.

I alt fire projekter var nomineret. Foruden "Mettes uønskede børn" drejer det sig om Jonatan Placing for DR-dokumentarserien "De kødædende bakterier", samt B.T.'s og journalist Jacob Friberg for "Minksagen" og 3F-journalisterne Morten Halskov, Susanne Junker og Anders Palm Olesen for artikelserien "Bondefanget i Danmark".

Sidste år var det Anders Legarth Schmidt fra Politiken, der modtog Cavlingstatuetten for sin artikelserien fra børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit B 204 i Glostrup.

Cavlingprisen blev indstiftet 18. december 1944 til minde om stifter af Journalistforbundet, journalist og forfatter Henrik Cavling, som døde i 1933.

Læs mere om de nomineredes arbejde med projekterne her.

Cavling-nominerede: Sådan fandt vi historierne - og det har vi lært 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs