MediaWatch

Ombudsmanden kritiserer ministerium for behandling af aktindsigt

Sundhedsministeriets behandling af en aktindsigtsanmodning fra en journalist i februar var "meget beklagelig", mener Folketingets Ombudsmand. Sagsbehandlingstiden blev mere end 12 gange længere end ministeriets første udmelding til journalisten.

Foto: Jesper Houborg/Ritzau Scanpix

I månedsvis fik en journalist besked fra Sundhedsministeriet om, at en aktindsigtsanmodning ville blive behandlet inden for relativt få uger - men det skete ikke. Det får nu Folketingets Ombudsmand Niels Fenger til at utale kritik af ministeriets sagsbehandling.

"Ombudsmanden fandt det meget beklageligt, at Sundhedsministeriet i forbindelse med underretningerne af journalisten om længere sagsbehandlingstid ikke havde givet ham et mere realistisk skøn over, hvornår sagen kunne forventes færdigbehandlet," lyder det i afgørelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs