MediaWatch

Journalistformand ærgrer sig over afgørelse i sag om fyringer

"Det er udtryk for en brug og smid væk-kultur," siger formanden for Dansk Journalistforbund om Jysk Fynske Mediers fyringer af fem medarbejdere. Mandag blev det i en voldgiftssag agjort, at fyringerne var i orden.

Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund. | Foto: Jacob Nielsen

Dansk Journalistforbund har repræsenteret fem fyrede medarbejdere fra Jysk Fynske Medier i et sagsanlæg, som mandag blev afgjort til mediehusets fordel. Tirsdag lyder det fra forbundsformand Tine Johansen, at afgørelsen ærgrer hende. Det skriver fagbladet Journalisten.

"Det er udtryk for en brug og smid væk-kultur, hvor man efter lang og tro tjeneste risikerer at blive strittet ud," siger hun om fyringerne, som opmanden i voldgiftssagen vurderede var sagligt begrundede.

Sagen stammer tilbage fra 2018, hvor Jysk Fynske Medier opsagde fem journalister samtidig med, at virksomheden havde ledige stillinger og vidste, der ville komme flere ledige stillinger i opsigelsesperioden. De fem journalister havde ønsket, at Jysk Fynske Medier skulle betale dem godtgørelser som følge af fyringerne, som de selv anså for urimelige.

Begrundelsen for afgørelsen i voldgiftssagen lyder i kendelsen, at opmanden ikke har kunnet finde grundlag for "at tilsidesætte ledelsens skøn over, hvorvidt de pågældendes kompetencer og personprofil mv. matchede nogen af de stillinger, som var ledige eller blev ledige i opsigelsesperioden."

Sagen er endelig og kan ikke ankes.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs