MediaWatch

Udenlandske journalister i Kina beretter om chikane

Reportere fra flere udenlandske medier har under dækningen af massive oversvømmelser i Kina oplevet at blive passet op af kinesere, som bl.a. beskylder dem for at sprede rygter om Kina.

Redningsarbejdere arbejder på at forsegle et brudt dige efter kraftig regn i den kinesiske Henan-provins | Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Flere journalister fra bl.a. Los Angeles Times, Deutsche Welle og BBC fortæller på sociale medier, at de under dækningen af oversvømmelser i Kina er blevet mødt med negative reaktioner fra kinesiske borgere. Det skriver The Guardian.

En af dem er journalist Mathias Boelinger fra den tyske avis Deutche Welle, som på Twitter har beskrevet, hvordan han i provinsen Zhengzhou, som er hårdt ramt af oversvømmelserne, blev skubbet og råbt ad for at "svine Kina til" og sprede rygter om nationen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs