MediaWatch

B.T. lukker søndagsudgave på print og udvider lørdagsavisen

B.T. går fra to til én printudgivelser i løssalg i weekenden. Efter sommerferien bliver søndagsudgaven lagt i graven, mens lørdagsavisen udvides. Samtidig sænkes abonnementsprisen.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

B.T. konsoliderer weekendens printudgivelser og dropper fra d. 29. august søndagsudgaven til fordel for en udvidet lørdagsavis. Det oplyser avisen i en pressemeddelelse.

Lørdagsudgaven bliver en weekendavis med tre sektioner, der dækker B.T.'s kernestof; nyheder, sport og underholdning. Avisen vil fortsat udkomme som gratis trafikavis på hverdage.

"Vi tilpasser løbende B.T. til den tid, vi lever i. I de senest år har B.T. været førende i digital omstilling, der følger nyhedsdøgnet. Nu er tiden inde til at tilpasse vores aviser i weekenden, hvor vi vil udgive vores stærkeste nyhedshistorier, gå bag kulissen i underholdningens verden og følge de største fodboldklubber tæt,” siger Michael Dyrby, ansvarshavende chefredaktør for B.T. i meddelelsen.

Samtidig bliver abonnementsprisen sænket fra 239 kr. om måneden til 149 kr. om måneden. Det svarer til et prisfald på knap 38 pct. Det fremgår ikke, hvad løssalgsprisen på den nye og større lørdagsavis bliver.

"Vi er sikre på, at vi skaber en god og attraktiv avis med en passende pris til vores abonnenter. De er i øjeblikket ved at blive orienteret om det nye tiltag og lukning af søndagsavisen den 29. august," udtaler Jesper Nielsen, bladsalgsdirektør i Berlingske Media.

Ændringen kommer, efter B.T. i begyndelsen af 2020 stoppede med at være en løssalgsavis på hverdage og i stedet overgik til at være gratisavis på hverdage, men fortsat udkom som løssalgsavis i weekenden.

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs