MediaWatch

Berlingske sagsøges for fem millioner kroner

Artikler om aarhusianske webshopejere har udløst søgsmål fra de to ejere. De mener, der er fremsat grove beskyldninger. Ansv. chefredaktør afviser, der er problematiske forhold i journalistikken.

Tom Jensen, ansv. chefredaktør på Berlingske, tager stævningen af avisen ganske roligt. | Foto: Stine Heilmann/Ritzau Scanpix

Berlingske bliver nu sagtsøgt for fem mio. kr. af to aarhusianske webshopejere, som er blevet omtalt i en række artikler i avisen. Det skriver Berlingske selv.

De to sagsøgere er Mark Haugaard og Halfdan Harring, der er repræsenteret af advokat Heidi Højmark Helveg fra advokatfirmaet CO:PLAY. Ifølge sagsøgerne har omtalen i mediets spalter fremsat "beskyldninger af en stor grovhed", hvor de to mænd bliver fremstillet som bagmænd i et netværk af kriminelle forretningsfolk, hvilket har resulteret i et økonomisk tab til en værdi af 5,3 mio. kr., refererer Berlingske.

I en mail til Berlingske oplyser sagsøgerne selv, at de mener at kunne dokumentere, at avisen har viderebragt forkerte oplysninger, hvorfor de vælger at gå rettens vej, men ansv. chefredaktør på Berlingske, Tom Jensen, mener ikke, avisen har et problem.

"Helt fundamentalt set skal det jo være muligt at lave kritisk erhvervsjournalistik, og her veldokumenteret kritisk erhvervsjournalistik, uden at man skal hives i retten," siger han til avisen selv, hvor han tilføjer, at de to ejere løbende har fået tilbud om at komme til orde i Berlingske i forbindelse med dækningen.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs