MediaWatch

Lasse Jensen: Betænkeligt at gøre Henrik Qvortrup til ansv. chefredaktør

Selvom Henrik Qvortrup har udstået sin straf og rejst sig som journalist efter Se og Hør-sagen, er det næppe en god ide at gøre ham til ansv. chefredaktør, mener mangeårig mediekommentator Lasse Jensen.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

Med valget af Henrik Qvortrup har Ekstra Bladet åbnet en flanke for kritik på grund af hans dom i Se og Hør-sagen. Det vurderer mangeårig medieanalytiker og -kommentator Lasse Jensen over for Berlingske.

"Han er rehabiliteret som journalist. Men at han skal være ansvarshavende for et nationalt højtprofileret dagblad, tror jeg ikke er en god idé," siger Lasse Jensen og uddyber, at det er en sprække i den uantastelighed, en ansv. chefredaktør skal have som garant for et medies uafhængighed, journalistiske kvalitet og etiske værdier.

Henrik Qvortrup fik i 2016 en dom på tre måneders ubetinget fængsel og et års betinget fængsel for sin rolle i Se og Hør-sagen. Ud over Henrik Qvortrup blev kilden til de hackede kreditkortoplysninger, der blev videresolgt til Se og Hør, straffet med fængsel i halvandet år. To tidligere journalister på Se og Hør blev idømt fire måneders betinget fængsel, mens Aller Media som udgiver blev straffet med en bøde på 10 mio. kr.

Henrik Qvortrup blev onsdag udnævnt til ny ansv. chefredkatør for Ekstra bladet, hvor han afløser Poul Madsen, der stoppede i marts. Han kommer fra en stilling som politisk redaktør på B.T. og vært på mediemagasinet Q&Co.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske dataværktøjer, coronaens ekko i regnskaber og et sommerbarometer, der fortsat svinger os igennem de lyse nætter. Kom med på en rundtur i ugens mediebegivenheder.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs