MediaWatch

Børn i Finland undervises i fake news

Børn helt ned til seks år bliver i Finland undervist i at forholde sig kritisk til information og kilder i det digitale medielandskab.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Finland topper det årlige europæiske indeks Media Literacy Index, der måler landenes modstandsdygtighed over for fake news og misinformation, og det hænger bl.a. sammen med, at landet siden 2014 har undervist børn i at forholde sig kritisk til information på nettet. Det skriver Jyllands-Posten.

Fokus på området udspringer af det seneste års genopblussede debat om fake news og spredning af misinformation på nettet i forbindelse med coronapandemien og vacciner mod virussen.

Og mens Danmark er nummer to på listen over lande, der i 2019 scorede højst på modstandsdygtighed over for fake news, så er vi altså overgået af finnerne, som i 2014 igangsatte en kampagne, der bl.a. inkluderer, at børn ned til seksårsalderen bliver undervist i kildekritik og faktatjek på tværs af alle fag i først folkeskolen og siden gymnasiet samt universitetsuddannelserne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs