MediaWatch

Børn i Finland undervises i fake news

Børn helt ned til seks år bliver i Finland undervist i at forholde sig kritisk til information og kilder i det digitale medielandskab.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Finland topper det årlige europæiske indeks Media Literacy Index, der måler landenes modstandsdygtighed over for fake news og misinformation, og det hænger bl.a. sammen med, at landet siden 2014 har undervist børn i at forholde sig kritisk til information på nettet. Det skriver Jyllands-Posten.

Fokus på området udspringer af det seneste års genopblussede debat om fake news og spredning af misinformation på nettet i forbindelse med coronapandemien og vacciner mod virussen.

Og mens Danmark er nummer to på listen over lande, der i 2019 scorede højst på modstandsdygtighed over for fake news, så er vi altså overgået af finnerne, som i 2014 igangsatte en kampagne, der bl.a. inkluderer, at børn ned til seksårsalderen bliver undervist i kildekritik og faktatjek på tværs af alle fag i først folkeskolen og siden gymnasiet samt universitetsuddannelserne.

Mere fra MediaWatch

Nent-topchef: Super League kan blive en "episk fiasko"

Storklubberne bag Super League glemmer "fansenes kraft" ifølge Anders Jensen, adm. direktør i Nent, der har investeret store milliardbeløb i tv-rettighederne til de eksisterende fodboldligaer, som nu udfordres af Super League.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs