MediaWatch

Der Nordschleswiger lukker daglig printavis

Mindretalsavisen Der Nordschleswiger gennemfører nu en tidligere beslutning om at overgå til digital udgivelse. I en overgangsperiode vil en printavis dog blive runddelt hver 14. dag. 

Der Nordschleswigers chefredaktør Gwyn Nissen | Foto: Karin Riggelsen/Der Nordschleswiger

Fra 3. februar er det slut med den daglige printudgave af grænseavisen Der Nordschleswiger. Det oplyser avisen i en pressemeddelelse.

I stedet overgår avisen helt til at udkomme digitalt - dog vil avisen udgive en printavis hver 14. dag i en overgangsperiode. Den trykte avis vil blive uddelt til eksisterende avisabonnenter, som ikke er hoppet med på den digitale vogn, hver anden onsdag i et oplag på 3000. Udgaven vil ikke rumme selvstændigt indhold, men alene nyheder, der er udgivet digitalt.

I forbindelse med ændringen bliver trykningen flyttet til  Flensborg Avis' trykkeri i Flensborg. Tidligere har trykningen fundet sted på et trykkeri i Kiel.

"Vi er meget glade for det nye samarbejde, som viser, at vi også kan lave forretning sammen mindretallene imellem," siger Der Nordschleswigers chefredaktør Gwyn Nissen i meddelelsen.

Beslutningen om at lukke den daglige printavis blev truffet i 2018.

Avisens samarbejde med Jydskevestkysten og Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag, hvor medierne udveksler artikler og fotos, berøres ikke af ændringen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs