MediaWatch

Der Nordschleswiger lukker daglig printavis

Mindretalsavisen Der Nordschleswiger gennemfører nu en tidligere beslutning om at overgå til digital udgivelse. I en overgangsperiode vil en printavis dog blive runddelt hver 14. dag. 

Der Nordschleswigers chefredaktør Gwyn Nissen | Foto: Karin Riggelsen/Der Nordschleswiger

Fra 3. februar er det slut med den daglige printudgave af grænseavisen Der Nordschleswiger. Det oplyser avisen i en pressemeddelelse.

I stedet overgår avisen helt til at udkomme digitalt - dog vil avisen udgive en printavis hver 14. dag i en overgangsperiode. Den trykte avis vil blive uddelt til eksisterende avisabonnenter, som ikke er hoppet med på den digitale vogn, hver anden onsdag i et oplag på 3000. Udgaven vil ikke rumme selvstændigt indhold, men alene nyheder, der er udgivet digitalt.

I forbindelse med ændringen bliver trykningen flyttet til  Flensborg Avis' trykkeri i Flensborg. Tidligere har trykningen fundet sted på et trykkeri i Kiel.

"Vi er meget glade for det nye samarbejde, som viser, at vi også kan lave forretning sammen mindretallene imellem," siger Der Nordschleswigers chefredaktør Gwyn Nissen i meddelelsen.

Beslutningen om at lukke den daglige printavis blev truffet i 2018.

Avisens samarbejde med Jydskevestkysten og Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag, hvor medierne udveksler artikler og fotos, berøres ikke af ændringen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs